Wat goed is, komt snel. Ook in de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding. Ischa Bouwman, doelman van Go Ahead Eagles Onder-21, maakt per direct de overstap naar Ajax O18. Nog maar een paar maanden geleden verruilde de 17-jarige keeper AZ O19 voor het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles.

“Wij beschouwen de overstap van Ischa Bouwman naar Ajax als een compliment voor onze jeugdscouting”, zegt Eric Whittie, Hoofd Opleiding van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding. “Die is blijkbaar op een dusdanig niveau dat we erin slagen om jongens van het niveau Ischa Bouwman in het vizier te krijgen. En dat niet alleen: jeugdspelers zien binnen de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding ook mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen en te onderscheiden. Niet voor niets besloot een zeer talentvolle doelman als Ischa om enkele maanden geleden naar Go Ahead Eagles te komen.”

Tekst gaat verder onder foto.

Ischa Bouwman (rechts) tijdens een training van de eerste selectie. (Foto: Erik Pasman)

Voorafgaand aan zijn komst speelde Bouwman een testwedstrijd bij Go Ahead Eagles. “Onze keeperstrainer bij Onder-21 en Onder-18, Dominic van Hoof, was gelijk overtuigd van zijn kwaliteiten”, vervolgt Whittie. “Dat Ischa na een maand alweer vertrekt, is uiteraard jammer voor ons, maar een mooie kans voor Ischa die we hem niet willen ontnemen. Naast het clubbelang kijken we namelijk ook altijd naar het persoonlijke belang van onze jeugdspelers. Zelfs als dit betekent dat een speler een paar maanden na binnenkomst alweer vertrekt.” Go Ahead Eagles en Ajax hebben onderling goede afspraken met elkaar gemaakt over de overgang van Ischa Bouwman.

Tijdens het eerste trainingsblok ter voorbereiding op seizoen 2020/2021 trainde Bouwman al mee met de eerste selectie van Go Ahead Eagles. Hetzelfde gold voor de twee andere keepers van Onder-21, Alessio Budel (20) en Shawn Veldhuis (19), die inmiddels eveneens van zich deden spreken. Budel zat afgelopen zondag als reservedoelman op de bank tijdens FC Dordrecht – Go Ahead Eagles, terwijl Veldhuis onlangs een uitnodiging kreeg voor een trainingsstage met het nationale elftal van Curaçao.


(Foto: Erik Pasman)