Met een oefenwedstrijd begon Jong Go Ahead Eagles vanmiddag officieus aan de tweede seizoenshelft. Het duel met Jong NEC eindigde in een 1-4 overwinning voor de ploeg van Kick Maatman. Een ruime zege dus voor Jong Go Ahead Eagles, dat volgende week maandag (20 januari) in poule A van de Reservecompetitie begint met een uitwedstrijd bij Jong RKC Waalwijk.

Op sportpark De Eendracht in Nijmegen maakte Donny van Iperen zijn rentree. De verdediger raakte in oktober geblesseerd aan zijn knie en kwam de eerste 45 minuten in actie bij Jong Go Ahead Eagles. “Hij maakte het openingsdoelpunt”, vertelt Maatman. Jong Go Ahead Eagles speelde exact drie maanden geleden in de competitie nog met 2-2 gelijk tegen de beloftenploeg uit Nijmegen.

Tekst gaat verder onder foto.

Donny van IperenDonny van Iperen maakte vandaag bij Jong Go Ahead Eagles zijn rentree en was gelijk trefzeker. (Foto: Erik Pasman)

Dinsdagmiddag had de formatie van Maatman het een stuk minder lastig met Jong NEC. “We waren de bovenliggende partij, we speelden erg agressief en daar had Jong NEC het lastig mee. Daarnaast waren we goed aan de bal en durfden we risico te nemen. Dus ik ben zeker tevreden over onze eerste wedstrijd van 2020.” Maatman zag dat zijn spelers zich goed aan hun taken hielden. “We hameren er altijd op dat we voetballend moeten opbouwen en dat hebben we gedaan. De taken zijn goed uitgevoerd.”

Naast Van Iperen wisten ook Gino Bosz (‘een geweldig doelpunt’) en Alexander Bannink hun naam op het scorebord te zetten. De laatste treffer van Jong Go Ahead Eagles kwam op naam van een speler van Jong NEC. Volgende week begint Jong Go Ahead Eagles, dat dit seizoen nog ongeslagen is, aan een nieuwe competitie. Daarin zijn onder andere Jong Feyenoord, Jong PEC Zwolle en ook Jong NEC de tegenstanders. “Het is nog niemand gelukt om ons dit seizoen te verslaan, maar dat gaat echt nog wel een keertje gebeuren”, vervolgt Maatman. “We willen een nederlaag alleen zo lang mogelijk uitstellen. We moeten iedere week weer aan de bak, het zal minder makkelijk worden dan voor de winterstop.”

Tekst gaat verder onder foto.


Naast Donny van Iperen en Gino Bosz was ook Alexander Bannink vanmiddag een van de doelpuntenmakers voor Jong Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

De uitwedstrijd tegen Jong RKC Waalwijk vangt komende maandag om 14:30 uur aan. Volgens Maatman is het niet ondenkbaar dat enkele talenten de kans gaan krijgen tegen de beloftenploeg uit Noord-Brabant. “Die wedstrijd zit net tussen de duels van het eerste elftal tegen FC Den Bosch en IJsselmeervogels in. Dat biedt wellicht wat mogelijkheden voor jeugdspelers.” Met Coen Temminck stond er tegen Jong NEC ook al een jeugdspeler op het veld.

Jong NEC – Jong Go Ahead Eagles 1-4 (1-2) 
Doelpunten Jong Go Ahead Eagles: Donny van Iperen, Gino Bosz, Alexander Bannik, eigen doelpunt Jong NEC

Jong Go Ahead Eagles: Jay Gorter; Boyd Lucassen, Donny van Iperen (46. Julius Bliek), Joran Swart,  Nicolas Abdat; Gino Bosz, Max Leeflang (55. Coen Temminck), Zakaria Eddahchouri; Alexander Bannink, Maarten Pouwels, Adrian Edqvist (65. Samuel Wakana).