Go Ahead Eagles gaat vanaf 1 juli 2020 een Partnership aan met Football Talent BV. Doel van de samenwerking is om de jeugdspelers van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding zichzelf nog beter (individueel) te laten ontwikkelen.

Technisch directeur van Football Talent BV is René Koster. Door zijn eerder opgedane ervaring als trainer-coach en hoofd jeugdopleiding bij andere profclubs meent Go Ahead Eagles dat Koster een substantiële bijdrage kan leveren aan de verdere (individuele) voetbalontwikkeling van de jeugdspelers van Go Ahead Eagles.

Vooruitlopend op de aanstaande samenwerking zullen de verdere vormgeving van het inhoudelijke werkgebied van de functies van Hoofd Opleiding Jeugd en hoofdtrainer Onder-19 een aandachtspunt zijn van René Koster, die deze functies de komende maanden in een duale variant gaat vervullen met Eric Whittie (die al Hoofd Opleiding Jeugd is van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding) en Lars Lambooij, de huidige hoofdtrainer van Go Ahead Eagles Onder-19.

Tekst gaat verder onder foto.


 
Eric Whittie is content met de komst van René Koster. “De functie van Hoofd Opleiding Jeugd was de afgelopen jaren al een dubbelfunctie. Na het vertrek van Hans Vorderman in december 2019 hebben we gezocht naar iemand die deze uitdagende, maar ook veeleisende functie samen met mij kan invullen; in ieder geval op de korte termijn. Ik ben heel blij dat René, die ik al langer ken, ons komt versterken. Hij is een echte vakman, die de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding door zijn expertise en bekwaamheid naar een nog hoger niveau kan tillen. Ik ben ervan overtuigd dat we met hem de juiste man in huis hebben gehaald om nog meer uit de kwaliteiten van onze jeugdspelers te halen en verder te bouwen op het stevige fundament dat inmiddels onder onze Voetbalopleiding ligt.”