pascal bosschaart
pascal bosschaart

In eerste instantie zal de 33 jarige verdediger vanaf vandaag alleen meetrainen en is er nog geen sprake van een rentree in het betaald voetbal. “Maar ik wil natuurlijk nog wel laten zien dat ik weer fit ben en het niveau nog aankan”, aldus Bosschaart.

 

 

Bosschaart nam onlangs in onderling overleg afscheid van Sydney FC en is sinds kort weer terug in Nederland.
,,Omdat ik een behoorlijke tijd bezig ben geweest of weer fit te worden, kwam het verzoek van de Australische club toch wel als een verrassing, Ik trainde alweer volop mee en zou weer mijn competitiewedstrijden in de hoofdmacht van Sydney FC gaan spelen. Maar de club had behoefte aan een aanvaller en konden die pas aantrekken op het moment dat er een speler vertrok. Dat ben ik dus geworden’.
Ik moet zeggen dat ik toch ook wel weer blij ben om in Nederland te zijn.
Afgelopen weekend was ik aanwezig als gast commentator voor Radio West bij de wedstrijd FC Utrecht-ADO en ik moet zeggen dat het tijdens de wedstrijd behoorlijk begon te kriebelen.
Foeke Booy ken ik nog uit mijn FC Utrecht tijd en had altijd goed contact met hem. Ik ben blij dat hij en de club me de kans geeft om weer op niveau mee te trainen.
De komende weken zal blijken hoe fit ik daadwerkelijk ben maar zoals ik al eerder aangaf, trainde ik de afgelopen maanden alweer volop met de Sydney FC-selectie mee en speelde ook al vriendschappelijke wedstrijden met het eerste elftal, en dat ging gewoon goed. En ik kan je verzekeren dat het er in Australië pittig aan toe gaat tijdens zo’n training.
Vanuit Australië volgde ik het Nederlandse voetbal volop en had daar een satelliet, zodat ik de wedstrijden live kon zien. Go Ahead maakt een frisse indruk maar soms ook nog wat wisselvallig, dat is ook logisch met een jonge groep.
Ik kijk er ieder geval erg naar uit om weer op het trainingsveld te staan.”
Foeke Booy: ,,Ik ken Pascal goed en het is denk ik een goede zaak dat we Pascal de ruimte geven om zijn conditie bij ons op niveau te krijgen en te houden.
We hebben een jonge groep en Pascal, mits hij voldoende fit is, zou ook op de training een belangrijke rol kunnen vervullen.
We zullen de komende tijd zien in hoeverre Pascal van toegevoegde waarde zou kunnen zijn.”