Go Ahead Eagles huurt Pedro Chirivella tijdens de tweede seizoenshelft van Liverpool FC. De 19-jarige middenvelder sluit vandaag aan bij de selectie van trainer Hans de Koning.

Pedro Chirivella doorliep het eerste deel van zijn jeugdopleiding bij de club uit zijn geboortestad Valencia. In 2013 verruilde hij het zwart-wit voor het rood van Liverpool. Voor zijn nieuwe club maakte de verdedigende middenvelder op 18-jarige leeftijd zijn debuut in de Europa League-wedstrijd tegen Bordeaux. Inmiddels maakte Chirivella ook zijn debuut in de FA Cup en Premier League. Het tekent het grote vertrouwen dat manager Jurgen Klopp in de Spanjaard heeft.

“Pedro staat in Engeland te boek als een groot talent”, weet ook technisch manager Dennis Bekking. “Niet voor niets verlengde Liverpool vorig jaar zijn contract tot 2020. We zijn zeer content een speler met zijn kwaliteiten toe te voegen aan onze selectie. Ik heb hem zelf zien spelen in Liverpool en was onder de indruk van zijn voetballende kwaliteiten. Hij is balvast, brengt rust in balverlies en balbezit en beschikt over veel inzicht en spelintelligentie.”

chirivella123
Pedro Chirivella (fonetisch: Tjiriveja) poseert trots met het shirt van zijn nieuwe club. “Muy bien. Dit zijn de kleuren van Spanje, de kleuren van de jaarlijkse feestdag in Valencia en nu van mijn club. Ik voel me er meteen in thuis.”

Toen Chirivella hoorde van de interesse van Go Ahead Eagles, nam hij goed de tijd zijn potentiële nieuwe club voor dit seizoen onder de loep te nemen. Pedro Chirivella: “Ik wist natuurlijk al het nodige van de Nederlandse competitie, aangezien er regelmatig Nederlandse Eredivisieduels worden uitgezonden in Spanje en Engeland. Go Ahead Eagles kende ik daarom ook. Op foto’s en video’s zag ik een mooi stadion met fans dicht op het veld. Wat die fans van mij kunnen verwachten? Een technische speler, die niet vaak de bal verliest. En dat ik er alles aan ga doen om samen met m’n teamgenoten handhaving te bewerkstelligen”.

LIVERPOOL, ENGLAND - AUGUST 05: (THE SUN OUT, THE SUN ON SUNDAY OUT) Pedro Chirivella of Liverpool poses for a portrait at Melwood Training Ground on August 5, 2016 in Liverpool, England. (Photo by Nick Taylor/Liverpool FC/Liverpool FC via Getty Images)
Foto’s: Liverpool/Getty Images