De titel van deze serie is bij aflevering twee misleidend. Want de spelers van Go Ahead Eagles A1 hielden zich vandaag langer op in badplaats Marbella dan in Picasso’s geboortestad Málaga.

Een imponerende jachthaven, de mooiste auto’s, kledingwinkels van de duurste merken en pensionado’s met een dertig jaar jongere vrouw aan hun zijde. Rondlopen in Marbella is een beleving op zich, ondervonden ook de A-junioren van Go Ahead Eagles. Per bus reisden zij vanochtend naar één van de populairste oorden van de internationale jetset.

IMG-20160301-WA0001

De reis alleen al was de moeite waard. “Een superuitzicht, we reden door de bergen over smalle weggetjes en keken uit op de zee”, beschrijft verdediger Desney Bruinink. In Marbella sloeg de thermometer nog een paar graden hoger aan dan in Málaga. “27 graden, het zweet stond ons blank op de kop”, zegt Menno Beukema, één van de begeleiders en hofleverancier van foto’s voor dit dagboek.

IMG-20160301-WA0006

De eerste activiteit was een training op het biljartlaken van Marbella United FC. Geen kunstgras, maar natuurgras in perfecte conditie. Daar wilde de bal dus wel lekker rollen, merkte ook raspaardje Yannick der Vries. Vorig jaar was de vleugelflitser nog met de B1 op trainingskamp in Glasgow. “Hartstikke mooi daar, maar Spanje is toch mooier. Alleen al het weer. Ik zou dan ook liever in Spanje voetballen. In Schotland is alleen Celtic top, hier heb je veel meer topclubs.”

Terug in Málaga werden de mannen van rood en geel losgelaten in de fanshop van de plaatselijke voetbaltrots. Yannick kocht een tenue van Málaga CF. Met ‘El Frio’ als opdruk op de rug. Pardon? “Zo noemt mijn vader me. Het is mijn achternaam in het Spaans.” Nog even goed hun best doen en wie weet zien we Yannick ‘El Frio’ der Vries en Desney Bruinink, de Tukkers van Go Ahead Eagles A1, ooit schitteren aan de Spaanse zuidkust. Om bij vrije momenten met een slee onder hun kont en gebronsd gelaat door de straten van Marbella te rijden.

IMG-20160301-WA0009