Hij scoorde gelijk in zijn eerste officiële duel voor Go Ahead Eagles, uit tegen MVV Maastricht. En ook afgelopen vrijdag tegen NEC (1-1) was hij tot twee keer toe dicht bij een treffer. Goals en assists is waar het om draait in het leven van flankspeler Pieter Langedijk.

“Tegen NEC speelde ik mijn eerste competitiewedstrijd in De Adelaarshorst vóór Go Ahead Eagles”, zegt Langedijk. “Dat was heel gaaf. Bovendien speelden we erg goed tegen NEC. In de tweede helft zijn ze nauwelijks nog op onze helft geweest. Eigenlijk hadden we dat duel gewoon moeten winnen als je ziet hoeveel kansen we hebben gecreëerd.”

Langedijk is van oorsprong een echte linksbuiten, maar speelt bij Go Ahead Eagles als linkshalf. “In het begin moest ik even wennen aan mijn rol als linkermiddenvelder”, geeft hij aan. “Over de invulling van de linkshalfpositie heb ik veel met trainer Leon Vlemmings gesproken, maar inmiddels bevalt die plek me goed. Ik word veel in het spel betrokken, ben vaak aan de bal en kom redelijk vaak voorin.”

(Foto: Erik Pasman)

Met 17 doelpunten en 11 assists haalde Langedijk vorig seizoen als linksbuiten een opvallend hoog rendement bij RKC Waalwijk. “Lange tijd vond ik het leuker om tegenstanders door de benen te spelen, dan om te scoren”, vervolgt Langedijk. “Maar in het tweede elftal van Sparta Rotterdam heb ik de knop omgezet en geleerd dat het vooral draait om rendement. Sindsdien ben ik ontzettend gretig geworden en leef ik voor goals en assists.”

Zijn eerste maanden bij Go Ahead Eagles zijn Langedijk goed bevallen. “De voorbije periode verbleef ik in een hotel, maar binnenkort betrek ik samen met mijn vriendin een eigen appartement in Deventer. Daar kijk ik naar uit, want een eigen plekje geeft rust, waardoor de focus volledig op voetbal kan. Ik ben Rotterdam gewend, maar ook Deventer is een leuke stad waar het altijd gezellig druk is. Wat me verder opvalt zijn de vele particuliere winkeltjes in Deventer. Daarnaast houd ik er van om lekker te eten op een van de terrasjes op De Brink.”


(Foto: Erik Pasman)

De Brink is ook de plek waar Go Ahead Eagles het seizoen 2017/2018 hoopt af te sluiten. “Het seizoen is pas echt geslaagd als we naar de Eredivisie weten te promoveren”, vindt Langedijk. “Als we met Go Ahead Eagles net zo goed spelen als tegen NEC, dan verwacht ik dat het een heel mooi seizoen wordt. Aanstaande vrijdag is winst het enige dat telt in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Helaas moeten we het doen zonder de steun van ons thuispubliek, maar met ruim 100 fans is het uitvak in Helmond ook goed gevuld!”