Nieuws Algemeen

Positieve uitslagenbalans voor vijf acterende jeugdteams

De totaalbalans qua wedstrijdresultaten viel vandaag positief uit voor de Go Ahead Eagles Voetbalacademie. Er waren drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag te zien bij de vijf jeugdteams die in actie kwamen, waarvan het overgrote deel het land introk voor het spelen van een uitwedstrijd.

Het enige jeugdteam waarvoor vandaag een thuiswedstrijd op het programma stond, was Go Ahead Eagles Onder-13. Op sportpark Zuiderlaan in Twello werd aangetreden tegen de leeftijdsgenoten van Willem II. Het waren de Tilburgers die door vier treffers het verschil maakten en het team van Martijn Jongbloed op een 0-4 achterstand zetten. Even leek het jongste jeugdteam nog begonnen te zijn aan een inhaalrace toen Milan van Haasen en Loek Beker tegen scoorden (2-4), maar een vijfde doelpunt van Tilburgse makelij bepaalde de eindstand op 2-5. Voor Go Ahead Eagles Onder-14 wachtte een rit naar Leeuwarden, waar werd aangetreden tegen SC Cambuur O14. Het team van Mustafa Aygun kwam in de Friese provinciehoofdstad al in de eerste helft op een zeer comfortabele 0-4 voorsprong via doelpunten van Jayden Jankie (twee keer), Josia van Stormbroek en Sil Oudenampsen.  Het enige wat de Leeuwarders daar tegenover konden stellen, was een benutte strafschop in de tweede helft, waardoor Go Ahead Eagles O14 met een 1-4 overwinning huiswaarts keerde.

Sc Cambuur O14 Go Ahead Eagles O14 (1) Carlo Bruil

Go Ahead Eagles Onder-16 bracht een bezoek aan stadion De Vliert voor het duel met FC Den Bosch O16. Halverwege de wedstrijd keken de mannen van trainer Uǧur Yildirim tegen een 1-0 achterstand aan in Noord-Brabant. De tweede helft was echter voor Go Ahead Eagles. Via een doelpunt van Cem Eroglu kwam Onder-16 langszij (1-1), waarna Yari Westerbeek zijn team op voorsprong zette: 1-2. Nesher Meulenbroek bepaalde de eindstand uiteindelijk op 1-3, waardoor Go Ahead Eagles O16 in Divisie 2A de eerste driepunter van de voorjaarscompetitie mocht bijschrijven.

Go Ahead Eagles O18 reisde af naar de provincie Utrecht voor het duel met SV Houten O18, dat op eigen veld op een 2-0 voorsprong kwam. Nog voor het rustsignaal slaagde het team van Tristan Berghuis erin om de aansluitingstreffer te scoren via Bruno van den Dungen: 2-1. In de tweede helft kwam Onder-18 op gelijke hoogte door Jorn Hekkert, die een vrije trap via de onderkant van de lat binnenschoot: 2-2. Gescoord werd er verder niet meer in Houten, waardoor Go Ahead Eagles O18 een punt overhield aan het duel.

Bij Go Ahead Eagles Onder-21 viel een identiek scoreverloop te zien als eerder op de dag bij Go Ahead Eagles Onder-16. Het team van Jouad Boufarra kwam op bezoek bij FC Twente / Heracles O21 op een 1-0 achterstand, wat tevens de ruststand was. In de tweede helft zette het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles de wedstrijd naar zijn hand. Door doelpunten van Olaf Kok, Sam Crowther en Semir Ozturk werd uiteindelijk een 1-3 zege geboekt in Divisie 2A.

Fc Twente Heracles O21 Go Ahead Eagles O21 (3)