Met een heuse primeur van het spelersfront werd afgelopen vrijdagmiddag de derde digitale vrimibo voor Business Partners afgetrapt. Het aanblijven van Eagles-captain Jeroen Veldmate, die zelf zijn contractverlenging wereldkundig maakte, was echter zeker niet het enige gespreksonderwerp tijdens de vrimibo, die ook door honderden supporters werd bekeken via de Facebookpagina van de Supportersvereniging.

In totaal vijf tafelgasten – Jeroen Veldmate, Paul Bosvelt, Jan Willem van Dop, Eric Whittie en Dick Schneider – bespraken met gastheer Stefan Rutgers de actualiteit bij Go Ahead Eagles. Het aanblijven van Veldmate leidde in ieder geval tot tevredenheid bij Bosvelt. “Je zag afgelopen seizoen al dat Jeroen een impuls gaf aan het team nadat hij terugkeerde van zijn blessure”, sprak de technisch manager. “Hij is met zijn rust, ervaring en kwaliteit belangrijk voor Go Ahead Eagles.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Op maandag 15 juni begint de selectie van Go Ahead Eagles aan de eerste fase ter voorbereiding op het seizoen 2020/2021. Algemeen directeur Jan Willem van Dop hoopt dat er tegen die tijd ook weer wat meer onduidelijkheden zijn weggenomen met betrekking tot de nieuwe voetbaljaargang. “Wij blijven ons huiswerk op meerdere fronten doen. Zo zullen we bijvoorbeeld binnenkort als league het gesprek aangaan met FOX Sports om te kijken in hoeverre clubs zelf seizoenkaarthouders tegemoet kunnen komen door bijvoorbeeld wedstrijdbeelden te tonen op het moment dat FOX onze wedstrijden níét live uitzendt. Maar dit dienen we uiteraard wel eerst met FOX Sports te bespreken, want zij beschikken over de uitzendrechten.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Van Dop toonde zich content met de meer dan 2.000 supporters die inmiddels hun seizoenkaart voor seizoen 2020/2021 hebben verlengd / besteld. “Een heel mooi aantal, dat tekenend is voor de enorme betrokkenheid van onze achterban. Diezelfde betrokkenheid ervaart ons commerciële team ook tijdens de positieve en opbouwende gesprekken die we de afgelopen tijd met onze Business Partners hebben gevoerd. Een mooi voorbeeld hiervan is Han Kastermans, die met zijn onderneming Retro Bridge nog het wedstrijdsponsorschap op zijn lijstje had staan voor het seizoen 2019/2020. Dat kon door de uitbraak van het coronavirus helaas niet doorgaan, maar toen we hem aanboden om wedstrijdsponsor te zijn van #KowetKijken XXL, hoefde hij daar geen moment over na te denken.”

Kaarten voor #KowetKijken XXL zijn hier voor € 5,- per stuk verkrijgbaar. Voor een gezellig borrelmoment tijdens dit onvervalste Avondje Adelaarshorst kunnen Business Partners en supporters bovendien hier een speciale Go Ahead Eagles Borrelbox bestellen. Van elke verkochte Borrelbox wordt door Bekedam Food & Events € 5,- gedoneerd aan Go Ahead Eagles.

Tekst gaat verder onder video.


Een aantal vragen over #KowetKijken XXL wordt in bovenstaande video beantwoord.

Han Kastermans reikte namens Retro Bridge ook ‘live’ de helpende hand toen Eric Whittie tijdens de vrimibo vertelde dat de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding voor het organiseren van verschillende activiteiten nog wel wat financiële ondersteuning kan gebruiken. “Geweldig, daar zijn we heel blij mee”, reageerde de Hoofd Opleiding Jeugd. “We hebben de begroting van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding behoorlijk terug moeten schroeven. Alle aan voetbal gerelateerde zaken kunnen we gelukkig gewoon door laten gaan, maar voor verschillende nevenactiviteiten en bijeenkomsten zijn we op zoek naar ondernemers met een rood-geel hart die graag een bijdrage willen leveren. Deze mooie geste van Retro Bridge wordt dan ook absoluut gewaardeerd.”

Over de sportieve stappen die de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding maakt, is Whittie meer dan tevreden. “We gaan in het seizoen 2020/2021 van vier naar zes jeugdteams en beschikken daaromheen inmiddels over een organisatie van een kleine tweehonderd personen om onze 120 jeugdspelers te begeleiden. Het is een prachtige uitdaging om de rol van onze Voetbalopleiding steeds prominenter te laten worden.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

Een prominente rol speelde de jeugd van Go-Ahead ook in de tijd van Dick Schneider, die in de vijftiger en zestiger jaren van de vorige eeuw in de befaamde jeugdopleiding van de club speelde. “Destijds werd er nog gewoon dialect gesproken”, meldde de oud-international. “Ook in het eerste elftal, waarin acht Deventenaren en drie Almeloërs speelden. Als 13-jarige jongen had ik destijds het geluk dat trainers als František Fadrhonc en Joop Brand naar Go-Ahead kwamen. Maar mijn beste trainers waren in die tijd mijn eigen medespelers.”

De huidige, moeilijke tijd biedt volgens Schneider ook kansen voor de huidige generatie jeugdspelers. “De laatste jaren is de samenleving enorm geïndividualiseerd. De afgelopen maanden zie je de onderlinge saamhorigheid weer groeien. We moeten met z’n allen terug naar de basis en dat biedt kansen.”


(Foto: Carlo Bruil)