Gezellig meezingen op het podium naast De Adelaarshorst? Aan je voetbalskills werken op een interactieve voetbalmuur? Of lang vervlogen herinneringen herbeleven in Club Kippenhok? Met tal van activiteiten belooft de Open Dag van Go Ahead Eagles aanstaande zondag (15 juli) een dag vol muziek, vertier en nostalgie te worden voor alle leeftijden.

Om 12 uur ’s middags wordt het Home of Football-hek geopend door Kootje en een speler van de eerste selectie van Go Ahead Eagles. Vervolgens kunnen alle fans uitgebreid rondneuzen bij de verschillende kramen die staan uitgestald op de parkeerplaatsen naast De Adelaarshorst. Ook design & art studio Jimki, die onder meer de muur van de B-Side grafisch vorm heeft gegeven, is aanwezig met een kraam waar kinderen een zelf meegebracht artikel (shirt, schoenen, tas) kunnen verven.

Verder is tijdens de Open Dag te zien hoe een kettingzaagartiest een boomstronk in een mum van tijd verandert in een houten kunstwerk. De echte Eagles-kenners kunnen meedoen aan de quiz ‘Petje Op, Petje Af’, terwijl Harly en zijn gevederde vrienden de hoofdrol spelen in de vogelshow van valkenier Gerrit Zandvoort. Klimliefhebbers kunnen zich uitleven op de klimwand en uiteraard ontbreekt ook de traditionele kledingverkoop van gedragen (trainings)kleding van het afgelopen seizoen niet. Daarnaast kunnen bezoekers aan de Open Dag deelnemen aan een leuk spel van de werkgroep ‘Een Beeld voor Leo’, die zich inzet om een standbeeld voor voormalig Eagles-doelman Leo Halle bij De Adelaarshorst te realiseren.


(Foto: Erik Pasman)

Het supportersplein is het domein van de kinderen, die zich kunnen vermaken met stormbanen, springkussens, een zweefmolen en een treintje. Verder is er een surfplanksimulator en een interactieve voetbalmuur (Sutu), waarbij kinderen de oplichtende vlakken moeten raken. De achterkant van de Leo Halle tribune wordt omgetoverd tot het ‘kippenhok’ van weleer. Club Kippenhok betreft een initiatief door en voor roodgele supporters, die op de plek waar vroeger het zogenoemde ‘kippenhok’ zich bevond hun hart kunnen ophalen aan oude, sfeervolle beelden en activiteiten die het nostalgische clubgevoel aanwakkeren.


(Foto: Erik Pasman)

Ook de supporterscoördinatoren Willem Vink en Jan-Willem Klink laten hun gezicht zien tijdens de Open Dag en gaan graag in gesprek met enthousiaste supporters over de identiteit van Go Ahead Eagles. Wat maakt dat wij zo verbonden zijn met de club? En hoe houden we het, met elkaar, positief? Verspreid over de middag vinden over dit onderwerp in kleine groepjes gesprekken plaats. Supporters die geïnteresseerd zijn om hun mening te geven, kunnen zich vooraf alvast opgeven voor deze gesprekken via supporterszaken@ga-eagles.nl, maar het is ook mogelijk om je op de Open Dag zelf te melden op de dan aangegeven plek en tijd.


(Foto: Erik Pasman)

Tussen de bedrijven door zorgt Oscar Pauw voor de muzikale omlijsting van de middag. Via info@ga-eagles.nl kunnen supporters van tevoren alvast hun muziekvoorkeur doorgeven (klik hier voor de lijst met muzieknummers) en indien gewenst mogen zij tijdens de Open Dag ook zelf onder de noemer A-mazing Eagles op het podium meezingen. DRTV is de hele dag aanwezig om live verslag te doen van de Open Dag. Via social media en tussen 13:00 uur en 15:00 uur op radio met onder meer interviews met spelers en staf (FM frequentie 107.3 FM). RTV Oost komt met een opblaasbare boog naar De Adelaarshorst voor de voorrondes van het Open Overijssels Kampioenschap Balletje Hooghouden. De presentatie van de spelers, waaronder een flink aantal nieuwe aanwinsten, is bij stadionspeaker Rob de Jong weer in vertrouwde handen.


(Foto: Erik Pasman)

Programma Open Dag 2018
12:00-16:30 Kramen / Club Kippenhok / kledingverkoop / klimwand / kinderactiviteiten

12:00 Openen Home of Football-hek door Kootje en Eagles-speler
12:15-13:00 Optreden Oscar Pauw (podium)
13:00-13:30 Kettingzaagartiest (arena)
13:30-14:00 Optreden Oscar Pauw (podium)
14:00-14:30 Vogelshow (arena)
14:30-14:45 Quiz ‘Petje Op, Petje Af’ (podium)
14:45-15:15 Kettingzaagartiest (arena)
15:15-15:45 Optreden Oscar Pauw (podium)
15:45-16:00 Prijsuitreiking Eagle van het Jaar (podium)
16:00-16:30 Spelerspresentatie (podium)

Geen reacties meer mogelijk.