Met PS Koeltechniek en Solid Partners kent de wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Volendam morgenavond dezelfde wedstrijdsponsoren als bijna exact een jaar geleden, toen de wedstrijd tussen ‘Rood-Geel’ en ‘Het Andere Oranje’ op 8 september 2017 stond geprogrammeerd.

Al jarenlang committeren beide Business Partners zich elk seizoen gezamenlijk als wedstrijdsponsor aan één competitieduel van Go Ahead Eagles. De afgelopen seizoenen waren dat steeds de wedstrijden tegen Feyenoord in de Eredivisie en tegen FC Volendam in de Eerste Divisie. “Mijn binding met Volendam is ooit ontstaan in de tijd dat ik voor een werkgever actief was die veel zaken deed met bedrijven in Volendam”, zegt Hans van Zuidam, directeur van PS Koeltechniek. “Nadien is die band met Volendam eigenlijk altijd gebleven. Met PS Koeltechniek zijn we destijds zelfs bijgesprongen door airco’s te leveren aan de slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in het dorp.”

PS Koeltechniek en Solid Partners hebben sinds 2001 een zakelijke relatie met elkaar. “In dat jaar begonnen we met Solid Partners”, zegt directeur Herbert Voordes. “Destijds pakten we bijna letterlijk nog de Gouden Gids om bedrijven te bellen en zo kreeg ik ook Hans aan de lijn. ‘Hoe raad je het?’, zei hij tegen me. ‘We hebben net een nieuw ICT-netwerk nodig.’ Eigenlijk hadden we vanaf onze allereerste kennismaking al een klik met elkaar en inmiddels is er in de loop der jaren een vriendschappelijke band ontstaan.”


Hans van Zuidam (l) van PS Koeltechniek en Herbert Voordes (r) van Solid Partners.

Ondertussen timmeren beide Business Partners van Go Ahead Eagles zakelijk gezien stevig aan de weg. “Bij PS Koeltechniek zijn we druk bezig met de transitie naar koelmiddelen die geen schade aan het milieu opleveren”, geeft Hans aan. “Op dat gebied doen we veel bij PS Koeltechniek en inmiddels zijn we bij de ontwikkeling van milieuvriendelijke koelmiddelen heel ver.”

Ook Solid Partners, die naast PS Koeltechniek ook Go Ahead Eagles ondersteunt bij vraagstukken op het gebied van ICT, heeft de blik duidelijk op de toekomst gericht. “We zijn onlangs verhuisd naar de Maagdenburgstraat 10 in Deventer”, meldt Herbert. “Later dit jaar volgt nog de officiële opening van onze nieuwe locatie. Verder zijn we onlangs vanuit Solid Partners begonnen met Sibat BV, wat staat voor Software is but a tool. Met Sibat bouwen we software voor de Business-to-Businessmarkt.’

Voorafgaand aan het competitieduel tussen Go Ahead Eagles en FC Volendam delen PS Koeltechniek en Solid Partners een leuke gadget uit in de Rabo Lounge.