Punt voor GA Eagles 2 tegen Roda JC

Go Ahead Eagles 2 heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen de reserves van Roda JC: 1-1. Orhan Džepar scoorde maandagavond op sportpark Borgele namens de Deventer ploeg.

Het veldoverwicht was in de eerste helft voor Go Ahead Eagles. Grote kansen leverde dit niet direct op. De roodgelen kwamen zelfs op achterstand. De snelle en behendige Tim Blättler speelde zich vrij en schoot vlakbij de goal vanaf links laag binnen. Een vrije trap van Donny Reugebrink, een afstandsschot van Kenny Teijsse en een voorzet van Elvio van Overbeek brachten Go Ahead Eagles geen succes. Džepar deed dat een klein kwartier voor rust wel. Hij kogelde de bal vanaf twaalf meter hoog tegen de touwen.

eaglesroda-36
Kenny Teijsse stoomde vanuit de defensie meermaals op (foto: Niels Breider).

Na de pauze was Roda de gevaarlijkste ploeg, met een stuk of vijf goede kansen. Maar doelman Maurits Schmitz was scherp en hield Go Ahead Eagles met een aantal knappe reddingen in de strijd. Blättler had halverwege de tweede helft de winnende treffer op zijn schoen, maar schoot centimeters voorlangs. De thuisploeg deed wat terug via Marlo de Groot (vrije trap; naast), Van Overbeek (schot; voorlangs) en Teijsse (afstandsschot; over), maar werd nooit echt gevaarlijk. Ook een slotoffensief met vier spitsen – aanvaller Djeremy Zandvliet verving verdediger De Groot – baatte niet.

“Alleen met diepgang in ons spel konden we de verdedigende intenties van Roda ontrafelen”, wist trainer Kick Maatman. “Voor rust lukte dit aardig, maar creëerden we te weinig kansen. Daarom schoof ik Darryl Bobson door naar een aanvallende positie op het middenveld.” Roda had in de tweede helft echter de betere kansen, erkende Maatman, die zijn keeper complimenteerde. “Maurits sleepte ons erdoor.”

eaglesroda-247
Spits Teije ten Den wordt gevloerd, de daarop toegekende vrije trap van Marlo de Groot gaat naast (foto: Niels Breider).

De beloften van Go Ahead Eagles hebben nog twee wedstrijden voor de boeg in poule B van de reservecompetitie, die daarna wordt opgesplitst in twee groepen. De topgroep is voor de Deventenaren niet meer haalbaar, maar Maatman bleef strijdbaar: “Wij moeten ervoor zorgen dat spelers zich zo goed mogelijk ontwikkelen en qua resultaat zullen we alles eruit halen wat erin zit.”

Go Ahead Eagles: Schmitz; Groenbast, Nieveld, De Groot (86. Zandvliet), Teijsse; Reugebrink (46. Vloedgraven), Bobson, Džepar (70. Aharar); Van Overbeek, Ten Den, Postma.

Karakteristiek:
Reservecompetitie, poule B: Go Ahead Eagles 2 – Roda JC 2 1-1 (1-1). 23. Tim Blättler 0-1, 34. Orhan Džepar 1-1.