Puntendeling in Doetinchem na late strafschop

Go Ahead Eagles heeft voor de derde keer op rij een uitwedstrijd tegen De Graafschap met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Jack de Gier leek lange tijd op weg naar een verdiende zege, maar een strafschop gooide roet in het eten.

De Graafschap en Go Ahead Eagles, dat begon met Antoine Rabillard in de spits, schotelden de volle Vijverberg een meeslepende eerste helft voor. Go Ahead Eagles wist het beste om te gaan met het open karakter van de wedstrijd, al zorgde onnauwkeurigheid in de eindfase ervoor dat de gevaarlijke uitbraken onschadelijk konden worden gemaakt.

In de openingsfase leek Rabillard onreglementair naar de grond te worden gewerkt door Toine van Huizen, maar arbiter Bas Nijhuis zag er geen penalty in. De grootste kans uit de eerste 45 minuten was vervolgens voor Martijn Berden. De buitenspeler pikte een onderschepte vrije trap op en mocht vrij uithalen vanaf de rand van de zestien. De bal ging een halve meter naast.

Richard van der Venne, die deze week kampte met een rugblessure, kon ‘gewoon’ spelen in Doetinchem. (Foto: Erik Pasman)

Waar Go Ahead Eagles in de eerste helft moeite had met het benutten van de mogelijkheden, was het na de rust meteen raak. Lieftink kreeg een afgeslagen bal voor zijn voet en twijfelde niet. De bal vloog in de linker onderhoek: 0-1.

De Graafschap leek wakker geschud door de achterstand en creëerde zowaar twee goede kansen. Eerst schoot Seuntjes van dichtbij net naast uit een voorzet van Van Mieghem; even later ging een schot van Hamdaoui net voorlangs.

Ondanks de Doetinchemse dadendrang bleef Go Ahead Eagles lange tijd relatief eenvoudig overeind. Tot tien minuten voor tijd. Een verre trap belandde bij Daryl van Mieghem, die de bal over Hobie Verhulst heen wipte en onderuit ging na contact met de doelman. Nijhuis wees ditmaal wel naar de stip, waarna Ralf Seuntjens de bal vanaf elf meter binnen joeg: 1-1.

De Graafschap haalde opgelucht adem dat een nederlaag was afgewend en bij Go Ahead Eagles waren de krachten weggevloeid. Gescoord werd er niet meer in het restant van de wedstrijd.

De Graafschap – Go Ahead Eagles 1-1 (0-0)

48. Elmo Lieftink 1-0
82. Ralf Seuntjens 1-1

Scheidsrechter: de heer Nijhuis
Toeschouwers: 11.123
Geel: Hobie Verhulst, Jeroen Veldmate (allebei Go Ahead Eagles), Jordy Tutuarima (De Graafschap)

De Graafschap: Hidde Jurjus; Leeroy Owusu, Toine an Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima; Frank Olijve (61. Stef Nijland), Branco van den Boomen, Javier Vet; Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens, Mohamed Hamdaoui.

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Sam Beukema, Jeroen Veldmate, Elso Brito;  Maël Corboz, Richard van der Venne, Elmo Lieftink; Jaroslav Navratil, Antoine Rabillard (89. Maecky Ngombo), Martijn Berden (81. Adrian Edqvist).