Puntendeling in Doetinchem

1-1, beide een punt. Dat was de conclusie na een boeiend voetbalgevecht in Doetinchem. Go Ahead Eagles kwam vlak voor rust op voorsprong dankzij een goal van Langedijk; Ars maakte die goal na een uur spelen ongedaan.

De Graafschap begon, vocaal gesteund door het thuispubliek, sterk aan de wedstrijd. Van Mieghem en El Jebli mochten uithalen van binnen de zestien, maar schoten respectievelijk op Stevens en naast. Het dichtst bij een treffer was Diemers, die van afstand de onderkant van de lat raakte.

Na een half uur spelen begon Go Ahead Eagles zich ook met het spel te bemoeien. Werkhoven kreeg een grote kans, maar een op een met Bednarek lag de doelman goed in de weg. Eerder wist de spits uit de kluts niet af te drukken.

Op slag van rust kwam Go Ahead Eagles er nog een keer uit. Ketting stuurde Hettinga diep met een perfecte pass. De rechtsback legde terug op Suk, die op zijn beurt de bal voortrok. Na een overstapje van Hendriks kwam de bal voor de voeten van Langedijk die niet twijfelde en volleerde: 0-1. Het was meteen rust na de goal.

Langedijk schiet Go Ahead Eagles op slag van rust op een 0-1 voorsprong. (Foto: Henny Meyerink)

In de openingsfase van de tweede helft golfde het spel op en neer. De Graafschap kreeg kansen via Van Mieghem en Tutuarima en aan de andere kant mochten Langedijk en Hendriks (die na een kopduel met een tulband speelde) aanleggen. Na precies een uur spelen mocht Tutuarima opnieuw naar binnen komen via de linkerkant. Dit keer gaf hij voor en vond hij bij de tweede paal Ars. De spits knikte raak in de verre hoek: 1-1.

Het spel bleef hierna op en neer gaan. Beide ploegen zochten naar de voorsprong, maar hielden ook in de gaten achterin niet te veel weg te geven. Schoten waren er onder meer van Suk (net naast), Langedijk, El Jebli en Serrarens (allen voorlangs). Door het steevast ontbreken van de afronding bleef het bij 1-1.