In het speelweekend van 18 tot en met 20 oktober dragen alle aanvoerders in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie een regenboogband in plaats van de traditionele aanvoerdersband. Ook Eagles-captain Jeroen Veldmate betrad gisteren voor de wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Volendam het veld van De Adelaarshorst met de regenboogband om zijn linkerbovenarm. 

Het initiatief van de Centrale Spelersraad en de John Blankenstein Foundation is bedoeld om collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen binnen het voetbal die met hun eigen identiteit worstelen, te steunen en bij te dragen aan bewustwording van het bespreekbaar maken van diversiteit. Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is.

Het dragen van de regenboogband is een gezamenlijk statement van de Nederlandse voetbalwereld om LHBTI-acceptatie in het voetbal te bevorderen. Lees hier meer over dit initiatief.


(Foto: Erik Pasman)