Remise op Open Dag van Helmond Sport: 1-1

Op bezoek bij Helmond Sport heeft Go Ahead Eagles de zesde wedstrijd van de voorbereiding op seizoen 2022/2023 vanmiddag gelijkgespeeld. In het GS Staalwerken Stadion – waar Helmond Sport vandaag zijn Open Dag en spelerspresentatie vierde – werd het 1-1.

Al in de vijfde minuut werd Go Ahead Eagles gewaarschuwd door de Brabantse thuisploeg. Bryan van Hove kon vrij doorlopen richting het doel van Go Ahead Eagles, maar Jeffrey de Lange had een goede redding in huis op de inzet van de aanvaller. Kort daarop deed Go Ahead Eagles in de persoon van Finn Stokkers van zich spreken. Het schot van de Eagles-aanvaller verdween over het doel van Helmond Sport-doelman Mike Havekotte. Stokkers was na negentien minuten spelen wel de aangever bij de openingstreffer van Go Ahead Eagles. Na een fout in de defensie van de Helmonders bediende hij Isac Lidberg, die doelman Havekotte van dichtbij kon verschalken: 0-1. In het vervolg van de eerste helft kreeg Go Ahead Eagles nog een aantal mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Bobby Adekanye waagde twee keer een doelpoging, maar tot een doelpunt leidde het niet. Ook een prima vrije trap van Philippe Rommens leidde niet tot een treffer, aangezien Mike Havekotte de inzet van de Belg kon keren. Aan de overzijde kreeg Martijn Kaars op slag van rust nog een behoorlijke kans op de gelijkmaker, maar Jeffrey de Lange kon de inzet van de aanvaller keren.

Wz20220716004

De Helmondse gelijkmaker kwam alsnog, maar viel pas in de tweede helft. Nadat Jahnoah Markelo en Xander Blomme doelpogingen namens Go Ahead Eagles hadden laten noteren, was Wassim Essanoussi de Helmond Sport-speler die de 1-1 op het scorebord bracht door een lage voorzet achter Eagles-goalie Jeffrey de Lange te schieten: 1-1 in 68e minuut. In de laatste twintig minuten slaagden beide ploegen er nauwelijks meer in om voor écht doelgevaar te zorgen, waardoor 1-1 ook de eindstand bleek.

“Uiteraard hoop je een wedstrijd altijd te winnen, maar ik heb meer gekeken naar hoe het duel is verlopen”, zei René Hake na afloop. “We hebben weer veel spelers 45 minuten aan het werk gezien, waardoor we steeds meer in staat zijn om straks de juiste keuzes te maken. De eerste minuten van de wedstrijd hadden we het lastig, maar daarna vond ik ons goed spelen. We waren veel aan de bal, zetten vroeg en hoog op het veld druk en maakten een goede goal. Daarna slaagden we er alleen niet in om verder afstand te nemen.”

Wz20220716001

Ook over de beginfase van de tweede helft toonde Hake zich tevreden. “De eerste twintig minuten na rust waren goed. Na het uitvallen van Gerrit Nauber werd het alleen even onrustig bij ons doordat het ineens wat anders stond. Maar over de hele wedstrijd genomen ben ik tevreden met de stappen die we als team maken tijdens de voorbereiding op het seizoen.”

Wedstrijdkarakteristieken

Helmond Sport – Go Ahead Eagles 1-1 (0-1)
19′ Isac Lidberg 0-1
68′ Wassim Essanoussi 1-1

Opstelling Go Ahead Eagles (eerste helft): Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, José Fontán, Bas Kuipers; Bobby Adekanye, Philippe Rommens, Enric Llansana, Rashaan Fernandes; Finn Stokkers, Isac Lidberg.

Opstelling Go Ahead Eagles (tweede helft): Jeffrey de Lange; Pim Saathof, Gerrit Nauber (65′ Milan Berenschot), Jay Idzes, Justin Bakker, Aventis Aventisian; Xander Blomme (83′ Stan ter Haar), Evert Linthorst; Jahnoah Markelo, Robbin Weijenberg, Martijn Berden.

Fotografie: Wout van Zoeren