Go Ahead Eagles heeft in Amsterdam de eerste nederlaag sinds 30 augustus 2019 geleden. Op De Toekomst was Jong Ajax een aantal maten te groot en won verdiend met 5-1.

Jong Ajax maakte vanaf het begin de dienst uit op de eigen Toekomst. Onder aanvoering van toptalenten Naci Ünüvar en Brian Brobbey was de aanvalsdrang ontembaar voor de bezoekers. Het resulteerde in een 3-0 ruststand, door benutte penalty’s van Danilo en Brobbey – na overtredingen van Gino Bosz en Hobie Verhulst – en een doeltreffend schot van Danilo in de verre hoek.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

In de openingsfase van de tweede helft richtte Go Ahead Eagles zich iets op, maar echte kansen leverde dat de ploeg van Jack de Gier niet op. Het was Jong Ajax dat de score tien minuten na de rust verder opvoerde. De Braziliaan Danilo voltooide zijn hattrick na een knappe actie van uitblinker Ünüvar.

In het kwartier dat volgde werden beide ploegen tot tien man gereduceerd. Jong Ajax-speler Kik Pierie (neerhalen doorgebroken Martijn Berden) en Eagle Bosz (overtreding van achteren op Brobbey) zagen kort na elkaar de rode kaart.

De Amsterdammers vonden het hierna welletjes, maar moesten nog wel een tegentreffer slikken. Elmo Lieftink stuurde invaller Maarten Pouwels diep, die oog in oog met doelman Dominik Kotarski overtuigend raak schoot en een 4-1 stand op het bord zette. Het slotakkoord was deze avond was voor Quinten Timber, die de 5-1 aantekende met een hard schot in de onderhoek.

Jong Ajax – Go Ahead Eagles 5-1 (3-0)
12. Danilo (strafschop)
17. Brian Brobbey (strafschop)
33. Danilo
55. Danilo
81. Maarten Pouwels
89. Quinten Timber

Scheidsrechter: De heer Martens
Toeschouwers: 1000
Gele kaart: Kik Pierie, Brian Brobbey (beiden Jong Ajax), Hobie Verhulst (Go Ahead Eagles)
Rode kaart: Kik Pierie (Jong Ajax), Gino Bosz (Go Ahead Eagles)

Jong Ajax: Dominik Kotarski; Jasper ter Heide, Jurriën Timber, Kik Pierie, Juan Familia-Castillo Quinten Timber, Jurgen Ekkelenkamp (78. Sydney van Hooijdonk), Kenneth Taylor (50. Alex Méndez); Danilo (77. Sontje Hansen), Brian Brobbey, Naci Ünüvar (64. Boy Kemper).

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Gino Bosz, Jeroen Veldmate (75. Joran Swart), Elso Brito (56. Nicolas Abdat); Maël Corboz, Soufyan Ahannach (64. Maarten Pouwels), Elmo Lieftink; Jaroslav Navrátil, Antoine Rabillard (71. Maarten Pouwels), Martijn Berden.

(Foto: Erik Pasman)