Ruime nederlaag in oefenduel met Almere City FC

Go Ahead Eagles heeft in de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding een ruime nederlaag geleden. Achter gesloten deuren in Zeist werd het 1-5 tegen Almere City FC.

Go Ahead Eagles trad aan met de proefspelers Tim Siekman (eerste helft) en Rick Ketting (tweede helft) in de gelederen. De ploeg van Leon Vlemmings had in het eerste half uur een veldoverwicht maar kwam wel met 1-0 achter door een goal van Hoefdraad. Go Ahead Eagles kreeg kansen op de 1-1, maar Hendriks, Suk en De Kogel wisten niet af te drukken. Laatstgenoemde zorgde na een half uur toch voor de gelijkmaker: hij scoorde vanaf de stip.

Daarna brak een fase aan waarin elke aanval van Almere City FC resulteerde in een goal. In het kwartier voor en na rust scoorden Braken, Vet, Owusu en Hoefdraad doordat er niet adequaat werd ingegrepen door Go Ahead Eagles.

In het restant van de wedstrijd had de Deventer ploeg weer veel de bal, maar het tempo in de opbouw lag laag, zag ook trainer Leon Vlemmings. “Je wil dominant spelen maar dan moet je wel een hoger tempo hanteren. Ik heb een wisselende wedstrijd gezien. Het eerste half uur speelden we goed maar daarna kennen we een heel slechte fase. Door de uitslag lijkt het alsof we zijn weggespeeld, maar dat is over de hele wedstrijd gezien niet zo. Het is heel belangrijk dat die wisselvalligheid in ons spel verdwijnt. Daar hebben we deze voorbereiding vaker mee te maken gehad. Flink wat werk aan de winkel dus.”

Basisopstelling Go Ahead Eagles: Stevens, Suk, Soumaoro, Schenk, Siekman, Overgoor, Hölscher, Thomas, Langedijk, Hendriks, De Kogel.
Invallers: Ketting, Beltrame, Eghan, Groenbast, Hettinga.