Ruime nederlaag op bezoek bij efficiënt Jong Ajax

Op Sportpark De Toekomst waren er maandagavond twee winnaars te noteren: het publiek en Jong Ajax. Een kansenfestijn leverde zeven doelpunten op, waarbij Jong Ajax de betere en meest efficiënte bleek. Het werd 5-2.

De toeschouwers op De Toekomst hadden hun plek nog niet goed en wel opgezocht of het stond al 1-1. Na drie minuten profiteerde Verheydt van een misverstand tussen Jong Ajax-doelman Kotarski en verdediger Solomons. De spits kapte de goalie uit en schoot binnen. Amper een minuut later was het weer gelijk, toen Traoré eenvoudig van dichtbij kon afronden.

Jong Ajax ontpopte zich tot de dominante ploeg in de eerste helft. Ondanks het hobbelige veld in Amsterdam wisten de talenten elkaar makkelijk te vinden. Loon naar werken voor de thuisploeg volgde na ruim een half uur spelen, toen Perr Schuurs uit een vrije trap raak vuurde: 2-1.

Roland Baas aan de bal. (Foto: Erik Pasman)

Met één wissel – Langedijk voor Stans – begon Go Ahead Eagles furieus aan de tweede helft. Vince Gino Dekker kwam een aantal keer goed door, maar het was een aanval via de andere kant die doeltreffend bleek: Verheydt promoveerde een voorzet van Lelieveld relatief gemakkelijk tot doelpunt.

Maar opnieuw liet de tegengoal niet lang op zich wachten. Jong Ajax meldde zich voor de eerste keer in de tweede helft voor het doel van Hobie Verhulst en zag hoe een inzet van Danilo via Lelieveld in de hoek verdween: 3-2. Go Ahead Eagles probeerde een nieuwe gelijkmaker te produceren, maar kreeg de deksel op zijn neus. Technicus Lang vond Traoré, die andermaal oog in oog met Verhulst niet faalde.

Het lesje effectiviteit van Jong Ajax was hiermee nog niet ten einde. Een kwartier voor tijd deed Danilo de wedstrijd op slot, door een assist van Traoré op waarde te schatten en in de verre hoek te deponeren: 5-2. Daar bleef het bij.

Jong Ajax – Go Ahead Eagles 5-2
0-1 Verheydt (3)
1-1 Traoré (4)
2-1 Schuurs (36)
2-2 Verheydt (53)
3-2 Danilo (57)
4-2 Traoré (68)
5-2 Danilo (74)