Ruime overwinningen voor oudste en jongste jeugdteam

Het was vandaag weer een succesvolle zaterdag voor de Go Ahead Eagles Voetbalacademie. Vier van de zes jeugdteams wonnen hun wedstrijd en omdat de resultaten op de andere velden in veel gevallen ook gunstig waren, staan Onder-13 en Onder-21 op pole position voor het kampioenschap in hun divisie.

Onder-14 zegevierde in Flevoland met 3-5 tegen Almere City FC O14. Hattrick hero Yannick van Dijk had daar een belangrijk aandeel in. Hij zette een snelle achterstand om in een 1-2 voorsprong, waarna Giovanni Latul de marge nog verder vergrootte door een penalty te benutten (1-3). Toch kwam de thuisploeg voor rust nog op gelijke hoogte (3-3), maar toen Yannick van Dijk na de thee zijn derde maakte en Giovanni Latul zijn tweede, werden de drie punten veiliggesteld. Onder-14 nam daardoor afstand van Almere City FC O14 en staat nu op een gedeelde eerste plaats in Divisie 3A. Onder-16 won – na de nederlaag van vorige week zaterdag – vandaag wél van FC Utrecht O16: 3-1. De ploeg van Jip Ellenbroek wist een 0-1 achterstand in de tweede helft om te buigen naar een 3-1 overwinning. Adam Benbouker, Eser Gurbuz en Vince Sardjoe waren de doelpuntenmakers. Door de drie punten klom Onder-16 op het hoogste jeugdniveau van Nederland – Divisie 1A – naar de derde plek.

Go Ahead Eagles O14 Almere City Fc O14 (4) Rick Janssen

Onder-15 kon het goede resultaat van vorige week geen goed vervolg geven. De zaterdagmiddag begon desastreus, want na tien minuten stond het al 3-0 voor VVV-Venlo / Helmond Sport O15 en ging Onder-15 de rust in met een 4-1 achterstand. Na de 5-1 van de thuisploeg was de hoop op een goed resultaat definitief vervlogen. Toch konden Jayden Jankie en Senne Stempher de schade nog enigszins beperken: 5-3. Onder-15 bleef daardoor op de zesde plaats in Divisie 2A staan en zag het gat met de nummer vijf op de ranglijst zes punten worden. Met nog vier wedstrijden te gaan moet Onder-15 twee ploegen onder zich houden om degradatie af te wenden. Sven Berkhoff stal de show bij Go Ahead Eagles O13 – ADO Den Haag O13-2. Na de openingstreffer van Mason Smith zorgde hij met vier treffers hoogstpersoonlijk voor de negende overwinning van het seizoen: 5-1. Concurrent FC Groningen O13 verloor en dus zijn de talenten van Bram Meuwissen weer een stap dichter bij het kampioenschap in Divisie 5A.

Go Ahead Eagles O13 Ado Den Haag O13 2 (7) Rick Janssen

Onder-18 gaf in extremis twee punten weg tegen Almere City FC O18: 2-2. Bjorn Jansen en Yesser Abdelkamel schoten de rood-gele talenten van Jeroen Spies tot twee keer toe op voorsprong, maar beide keren werd die dus niet vastgehouden. Omdat de concurrenten SC Cambuur O18 en NEC O18 wel wonnen, zakte Onder-18 naar de vierde plaats in Divisie 3A. De komende twee wedstrijden gaat Onder-18 op bezoek bij de Leeuwarders en de Nijmegenaren.

Onder-21 stelde na een snelle achterstand orde op zaken tegen hekkensluiter Willem II O21: 4-1. Nadat Jahnoah Markelo gelijk had gemaakt, kreeg een Willem II-speler een rode kaart, waardoor de weg naar de overwinning open lag. Uiteindelijk zorgden Valencia-huurling Darío Serra, Pim Saathof en Stan ter Haar voor de drie punten. De ploeg van Martijn Jongbloed staat nu met vijf punten voorsprong op de eerste plaats in Divisie 2A, omdat nummer twee SC Cambuur O21 ruim verloor.