Go Ahead Eagles A1 heeft zaterdag een ruime thuiszege geboekt op WSV A1 (9-1), terwijl de C1 in Amsterdam met 3-0 onderuit ging tegen de leeftijdgenoten van DWS.

A1-trainer Harry Decheiver was grotendeels tevreden. “We hebben een hoop doelpunten gemaakt en hadden er nog meer kunnen maken. Als wij in de eindfase nauwkeuriger waren geweest, hadden we sneller afstand genomen. Maar goed, soms moet je ook tevreden zijn met hoe het is.”

Hoewel de C1 verloor, zag trainer Jochem de Weerdt zijn team beter voor de dag komen dan vorige week (4-0 winst tegen SML). “DWS kreeg vier kansen en scoorde drie keer, wij creëerden een kans of zes en scoorden niet.” Het was ‘grote mensenvoetbal’ op sportpark Spieringhorn. De Weerdt: “DWS was fysiek sterk, een ploeg met grote jongens. Maar ik vond ons in balbezit beter dan vorige week en het doet me goed dat we in elk geval het nodige gecreëerd hebben.”

Karakteristieken:
Go Ahead Eagles A1 – WSV A1 9-1 (3-1). Doelpunten GAE: Givan Werkhoven (3), Patrick Maneschijn (2), Dylan de Bruin, Sam Beukema, Desney Bruinink, Giovanni Büttner.
DWS C1 – Go Ahead Eagles C1 3-0 (1-0).