Go Ahead Eagles A1 (foto) heeft in Hengelo met 8-0 gewonnen van BWO. De B1 speelde bij PH in Almelo doelpuntloos gelijk.

“Wij hebben onze plicht gedaan”, zei A1-trainer Harry Decheiver. Het was wederom eenrichtingsverkeer bij zijn elftal, dat amper weerstand ondervond van BWO. Decheiver: “Aan zulke wedstrijden hebben wij niet zo veel. Maar goed, je moet ze wel spelen en winnen en goals maken. We creëerden een hoop kansen en hadden gerust achttien keer kunnen scoren.” Volgende week kan de A1 een voorschot nemen op de titel in de vierde divisie G. Dan neemt de ploeg het op tegen nummer twee HSC ’21.

De B1 had volgens trainer Kick Maatman tot morgenochtend kunnen voetballen, dan nog was er geen goal gevallen. “Soms heb je zulke wedstrijden. Wij hadden voor rust al afstand moeten nemen. De balbezitverhouding was negentig om tien procent.” Niet alleen de paal en de lat stonden in de weg, ook de scherpte ontbrak. Maatman: “Wij zijn drie keer alleen op de keeper afgekomen, maar schoten telkens naast.”

Karakteristieken:

BWO A1 – Go Ahead Eagles A1 0-8 (0-4). Doelpunten GAE: Givan Werkhoven (4), Mitchel Telnekes, Marlo de Groot, Jasper Nuininga, Abdullah Bayrakçi.

PH B1 – Go Ahead Eagles B1 0-0.