Sam Beukema beleefde dinsdagavond een onvergetelijke avond in de Grolsch Veste. Hij won, samen met zijn teamgenoten, met 2-5 van FC Twente in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. “We hebben opnieuw bewezen dat we goed bezig zijn.”

Met een bebloede lip verschijnt de 21-jarige Beukema in de catacomben van de Grolsch Veste. Maar ook een glimlach kan niet ontbreken na een memorabele avond in Enschede. Volgens Beukema won Go Ahead Eagles volledig terecht met 2-5 van FC Twente in het toernooi om de TOTO KNVB Beker. De Deventer ploeg kwam al binnen een kwartier op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Antoine Rabillard en Jeroen Veldmate (penalty). “Na die voorsprong 0-2 voorsprong dacht ik wel: dat is een lekker begin. Maar je weet ook dat zij daarna kansen gaan krijgen; FC Twente heeft een aardige ploeg en ze spelen niet voor niets in de Eredivisie. Dus bij de 0-2 wist ik dat de wedstrijd nog niet gespeeld was”, vertelt de centrale verdediger.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

De Tukkers kwamen terug tot 2-2. “Toch zijn we rustig gebleven, dat vind ik knap. Zeker omdat we met een paar jonge jongens spelen in een vol stadion.” Invaller Martijn Berden maakte in de 69e minuut de 2-3 en vervolgens liep Go Ahead Eagles ook nog uit naar 2-4 en 2-5. Beukema: “FC Twente heeft na ons derde doelpunt geen echte kansen meer gehad.” En anders stond er nog altijd de 19-jarige Jay Gorter op het Deventer doel. “Alle complimenten aan Jay. Jeroen en ik liepen direct na de wedstrijd naar hem toe. Maar we hebben dit echt met z’n allen gedaan. We hebben volwassen gepresteerd in deze heksenketel en zijn een ronde verder!”