‘De lekkerste wedstrijd van mijn voetbalcarrière.’ Zo noemde Sam Hendriks de wedstrijd tegen ADO Den Haag van afgelopen zaterdag. Met twee goals stond Sam Hendriks aan de basis van de 3-1 overwinning op de club uit de Hofstad. Samen met Jarchinio Antonia mag de spits zich inmiddels met vijf doelpunten clubtopscorer noemen.

“Mijn uitspraak na afloop had onder meer te maken met het belang van het duel”, verklaart de 22-jarige spits waarom hij repte over het ‘lekkerste duel van zijn carrière’. “En met mijn aandeel in de uiteindelijke zege. Zo’n belangrijke wedstrijd heb ik nog niet eerder in mijn carrière gespeeld.”

De spelersgroep van Go Ahead Eagles leefde volgens Hendriks vol vertrouwen toe naar het duel tegen ADO Den Haag. “Door onze overwinning bij NEC stonden we in één keer dicht bij de ploegen direct boven ons. We hadden een goed gevoel aan dat duel overgehouden en wilden koste wat het kost winnen van ADO Den Haag. Dat straalden we vanaf de eerste minuut uit. Gesteund door ons publiek gaven we ADO geen kans om in hun spel te komen. We hebben ADO geen enkel moment het idee gegeven dat er iets te halen viel in De Adelaarshorst.”


(Foto: Henny Meyerink)

Ondanks zijn twee treffers weigert de spits alle eer naar zich toe te trekken. “Tegen NEC scoorden Elvis Manu en Jarchinio Antonia, tegen ADO maakten Marcel Ritzmaier en ik de goals. Het gaat er eigenlijk niet om wie de doelpunten maakt. Bij Go Ahead Eagles hebben we spelers die elkaar veel gunnen in het veld. We hebben diverse jongens die kunnen scoren en ook verschillende spelers die anderen in scoringspositie kunnen brengen.” De recente zeges hebben het zelfvertrouwen van de spelersgroep een boost gegeven. “We zitten momenteel in een positieve flow”, erkent Hendriks. “Maar we mogen geen seconde verslappen, want de onderlinge verschillen tussen de onderste ploegen blijven klein in de Eredivisie. De lijn van de afgelopen wedstrijden moeten we zien door te trekken.”

Morgen gaat Go Ahead Eagles op bezoek bij Roda JC. “Roda heeft veel nieuwe spelers gehaald, maar we moeten vooral van onze eigen kracht uitgaan”, meent Hendriks. “Om een goed resultaat te behalen in Kerkrade, moeten we met dezelfde instelling de wedstrijd ingaan als tegen NEC en ADO. Het belooft in ieder geval een spannend duel te worden. Roda heeft een stugge ploeg en ik verwacht dat ze toch wel op hun hoede zullen zijn vanwege onze prestaties in de laatste twee duels. Het wordt een wedstrijd die op details wordt beslist. Wij moeten ervoor zorgen dat ónze details de doorslag geven.”