Eerste Selectie

Sam Hendriks: ‘Tijd om vuurtje weer aan te wakkeren!’

‘Hendriks on fire!’ Met grote regelmaat vielen deze melodieuze klanken tussen de zomers van 2016 en 2018 te horen in De Adelaarshorst. Vanaf vandaag kan ‘Relight my fire’ worden opgepoetst, want Sam Hendriks is terug bij Go Ahead Eagles. De spits tekende een contract voor één jaar (met een optie op nog een seizoen).

Weinig speeltijd in België, een zware knieblessure en een rentree die werd gedwarsboomd door corona. De afgelopen twee voetbaljaargangen waren niet dé seizoenen van Sam Hendriks. “Van mijn avontuur bij OH Leuven had ik van tevoren iets anders gehoopt”, beaamt Hendriks, die in de zomer van 2018 de overstap naar de Belgische club maakte. “Na een paar duels kwam ik op de reservebank te zitten, aangezien er werd overgestapt op een speelstijl waarin veel de lange bal werd gehanteerd. En ik ben nu eenmaal niet een spits van 1 meter 95 die in zo’n speelstijl het best tot zijn recht komt…”

Tekst gaat verder onder video.

(Video ism: Rocketboys)

In de winterstop van 2018/2019 liet Hendriks zich daarom verhuren aan SC Cambuur. De spits hervond zijn ritme en scoorde in veertien competitiewedstrijden acht keer voor de Leeuwarders. Totdat hij in de voorlaatste competitiewedstrijd tegen FC Den Bosch een kruisbandblessure opliep. Wat volgde was een operatie aan zijn knie en een revalidatie bij de KNVB in Zeist. Hendriks: “Nick van der Horst, die ik nog kende van mijn tijd bij Go Ahead Eagles, heeft mij geholpen bij mijn herstel. Een deel van mijn revalidatie heb ik overigens in dezelfde periode doorlopen als Wout Droste.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

In overleg met zijn broodheer OH Leuven besloot Hendriks om de laatste fase van zijn revalidatie vanaf januari 2020 bij SC Cambuur te voltooien. “In maart heb ik twee keer meegespeeld met het beloftenteam van SC Cambuur en tijdens de wedstrijd tegen Jong AZ zat ik voor het eerste weer bij de selectie voor een competitiewedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. En toen werd alles ineens stopgezet vanwege het coronavirus… Dat was eigenlijk nog frustrerender dan mijn blessure. Bij het revalideren van een blessure ga je stap voor stap vooruit en werk je ergens naartoe. Op corona heeft uiteindelijk niemand invloed en was het voor iedereen vooral geduld bewaren tot we weer het veld op konden.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Het goede gevoel dat Sam Hendriks overhield aan zijn eerdere periode bij Go Ahead Eagles, maken het voor de spits extra bijzonder om weer in Deventer terug te keren. “Natuurlijk was de degradatie uit de Eredivisie in 2017 een smetje en het daaropvolgende seizoen sportief gezien zeer matig, maar persoonlijk was het voor mij een periode waarin ik als voetballer positief op terugkijk. Ik heb aardig wat doelpunten gemaakt en ben clubtopscorer geworden. Bovendien is De Adelaarshorst een geweldig stadion om in te spelen. Mijn terugkeer naar Go Ahead Eagles voelt dan ook echt als een frisse herstart. Hopelijk kan ik snel de draad van mijn eerdere twee seizoenen in Deventer weer oppakken. Het is tijd om het vuurtje weer aan te wakkeren. Ik hoorde toevallig vorige week een toepasselijk nummer op de radio, en heb de communicatieafdeling ook getipt die onder de video te zetten. Het motto wordt: relight my fire!”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Sam Hendriks traint vandaag (dinsdag) voor het eerst mee met de selectie van Kees van Wonderen. Tot groot genoegen van technisch manager Paul Bosvelt. “Sam voegt scorend vermogen en ervaring toe. Daarnaar waren we op zoek. Eigenlijk zijn we onderling al langere tijd rond met Sam. Hij heeft clubs afgezegd om naar Go Ahead Eagles te kunnen komen en wij hebben een aantal andere opties voor de spitspositie laten gaan. We hebben lang geduld moeten bewaren, maar nu Sam eruit is gekomen met OH Leuven, zijn we blij dat hij eindelijk bij de selectie aan kan sluiten.”

Sam Hendriks is niet het enige ‘nieuwe’ gezicht op het trainingsveld vanochtend. Ook Halil Colak (proefspeler) en Ruben Stuiver (doelman) maken hun opwachting aan de Vetkampstraat. Lees hier meer daarover.


(Foto: Erik Pasman)

Terug naar overzicht