Voor Sam Hendriks speelde het competitieduel tussen De Graafschap en Go Ahead Eagles zich afgelopen zondag praktisch ‘in zijn achtertuin’ af. De in Doetinchem woonachtige spits van Go Ahead Eagles voetbalde jarenlang in de jeugdopleiding van De Superboeren, voordat hij in 2016 na een driejarig verblijf bij (Jong) Ajax in Deventer neerstreek.

“Voor mij was het een heel speciaal duel, aangezien ik lang bij De Graafschap heb gespeeld”, vertelt de clubtopscorer van Go Ahead Eagles. “Eerder heb ik wel eens met Jong Ajax tegen De Graafschap gespeeld. Maar afgelopen zondag was het extra bijzonder, omdat het toch wel een beladen duel was. Ik heb aardig wat vrienden die supporter zijn van De Graafschap. In de week voorafgaand aan het duel spraken ze me regelmatig op een leuke manier aan over de wedstrijd. Ze hoopten dat ik zou scoren, maar dat De Graafschap zou winnen.”


(Foto: Henny Meyerink)

Beide gebeurde niet. De teller van Hendriks bleef op acht competitiedoelpunten staan en De Graafschap en Go Ahead Eagles hielden elkaar op de Vijverberg op een 1-1 gelijkspel. “Het eerste half uur van de wedstrijd hadden we nauwelijks iets in te brengen”, constateert Hendriks. “We hadden geluk dat we niet op achterstand kwamen. Vlak voor rust maakten we via Pieter Langedijk uit het niets de openingstreffer. De tweede helft ging gelijk op, maar gezien de kansenverhouding over het hele duel moeten we blij zijn met een punt. Ons spel was gewoon niet goed genoeg voor de winst en met één punt kunnen we daarom leven.” Zelf hield Hendriks een hoofdwond over aan de confrontatie in Doetinchem, maar zijn meespelen tegen Jong Ajax lijkt niet in gevaar te zijn. “Ik heb een aantal hechtingen, maar verder verwacht ik geen probleem voor de wedstrijd van aanstaande vrijdag.”


(Foto: Erik Pasman)

Tijdens de ontmoeting met Jong Ajax staan ook de huidige topscorers van de Jupiler League tegenover elkaar in De Adelaarshorst. Samen met de spits van Jong Ajax, Mateo Cassierra, voert Hendriks het topscorersklassement aan. “Eigenlijk ben ik totaal niet bezig met de topscorerstitel”, geeft Hendriks aan. “Ik wil gewoon wedstrijden winnen om met Go Ahead Eagles zo hoog mogelijk te eindigen en mee te spelen voor promotie. Topscorer worden is leuk, maar uiteindelijk niet meer dan een mooie bonus. Ik ben dit seizoen tevreden over mijn doelpuntenproductie, al had ik op nog meer treffers kunnen staan. Aan de andere kant is het onmogelijk om alle kansen te maken, dus qua doelpunten mag ik zeker niet klagen.”

(Foto: Erik Pasman)

Kaarten voor het thuisduel van Go Ahead Eagles tegen koploper Jong Ajax zijn hier online verkrijgbaar.