Sam Hendriks van Go Ahead Eagles is volgens trainers, aanvoerders én supporters de beste speler van de 1e Periode in de Jupiler League. De aanvaller ontvangt hiervoor aanstaande vrijdag de Bronzen Stier.

Voor de categorie van Beste Speler hebben de trainers en aanvoerders van de clubs uit de Jupiler League een voorselectie gemaakt met vier genomineerden. De supporters hadden de afgelopen week de beslissende stem wie zich tot winnaar mag kronen. Sam Hendriks versloeg hierbij -in alfabetische volgorde- Mateo Cassierra (Jong Ajax), Djibril Dianessy (Fortuna Sittard) en Arnaut Groeneveld (NEC).

Sam Hendriks scoorde in de 1e Periode zeven keer en gaf vijf assists. De spits greep net naast de Bronzen Stier voor de topscorer van de 1e Periode, doordat Mart Lieder (FC Eindhoven) zes minuten minder speeltijd nodig had om zeven keer te scoren.

Niet alleen de prestaties van Sam Hendriks werden beloond; ook Joey Suk en Sonny Stevens viel een eervolle vermelding ten deel. Zij zijn opgenomen in het Elftal van de 1e Periode. Samen met NEC en Fortuna Sittard, die eveneens twee spelers afleveren, is Go Ahead Eagles daarmee hofleverancier.

Wie de Bronzen Stier aan Sam Hendriks gaat uitreiken, werd zojuist bekend door middel van loting. Sam Hendriks trok uit alle delers en RT’ers van zijn oproep één winnaar, die het bronzen beeld vrijdag vlak voor de aftrap mag uitreiken. Bekijk hier de beelden:

“Zonder jullie support was ik immers nooit genomineerd en zonder jullie stemmen had ik de Bronzen Stier nooit kunnen winnen. Hoe mooi is het dan als een van jullie ‘m ook uitreikt?”, aldus Sam.

Go Ahead Eagles feliciteert Perr Schuurs (Fortuna Sittard, Beste Talent), Sunday Oliseh (Fortuna Sittard, Beste Trainer) en Mart Lieder (FC Eindhoven, Topscorer) met het winnen van hun Bronzen Stier.