Geboren en getogen Doetinchemmer Sam Hendriks speelde vanavond tegen zijn oude club De Graafschap, waarvoor hij bijna zijn hele jeugd speelde. Het duel eindigde in De Adelaarshorst in een doelpuntloze remise. Niet gek, vindt Hendriks.

“Ik denk dat het een gelijk opgaande wedstrijd was”, zegt de 25-jarige spits. “Er waren aan beide kanten niet veel kansen. Daarom was er ook niet echt één team dat het verdiende om te winnen. 0-0 is een terechte uitslag en voor ons een prima resultaat. Ik heb dan ook vrede met deze brilstand.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Henny Meyerink)

Hendriks vindt dat zijn team goed heeft gespeeld tegen de Superboeren. “De Graafschap is een sterke ploeg en heeft veel kracht voorin. Doordat wij tijdens de opbouw rustig aan de bal bleven, konden we goed onder hun druk vandaan spelen. Vooral de eerste 25 minuten ging dit goed. Daarna kregen we er iets meer moeite mee en zakte ons team verder in, maar zijn we niet in de problemen gekomen.”

Vooral over het spel van Go Ahead Eagles in de tweede helft is Hendriks positief. “Na de rust waren we gevaarlijker voor de goal. Wij kunnen goed voetbal spelen, dat kwam er vandaag bij vlagen uit. Daarnaast hebben we niet veel weggegeven. We hebben hard gewerkt en een goede teamprestatie geleverd. Het is fijn om te zien dat we tegen een degelijke ploeg als De Graafschap zo kunnen spelen. Hier kunnen we mee door en zaterdag houden we hopelijk de drie punten in De Adelaarshorst.”

(Foto: Henny Meyerink)