De Go Ahead Eagles Voetbalopleiding heeft de ambitie om een samenwerkingsverband aan te gaan met zo’n twaalf amateurclubs in de regio Deventer, Apeldoorn en Zutphen op het gebied van training, scouting, coaching en opleiding. Een van de clubs waarmee Go Ahead Eagles de krachten bundelt, is Excelsior ’31 uit Rijssen.

“De samenwerking tussen Go Ahead Eagles en Excelsior ’31 betreft geen formeel op papier vastgelegd akkoord, maar beide clubs zijn wel eensgezind over de manier waarop training, scouting, coaching en opleiding vormgegeven dienen te worden”, zegt Eric Whittie, hoofd opleiding van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding. “Vanuit die gedeelde waarden en op basis van onderling vertrouwen willen Go Ahead Eagles en Excelsior ’31 elkaar versterken.”

Onderdeel van de samenwerking betreft onder meer het geven van clinics aan jeugdspelers van Excelsior ’31 en het geven van masterclasses aan trainers van de Rijssense amateurclub. Soortgelijke samenwerkingsverbanden met amateurverenigingen heeft Go Ahead Eagles ook met DVV Go-Ahead en SV Twello.