Middenvelder en routinier Sander Duits (31) blijft ook komend seizoen speler van Go Ahead Eagles. De karaktervolle Duits moest voor 15 juni beslissen of hij de Deventer club ook in de Jupiler League trouw wilde blijven. Mede na een goed, ‘heel eerlijk en open’ gesprek met trainer Dennis Demmers was dat voor hem snel duidelijk: dat wilde hij. “Ik heb daar heel veel zin in.”

Duits degradeerde in 2014 met RKC en in 2015 met GA Eagles en dat gaf hem even een flinke tik. “Ik moest echt even nadenken: wil ik nog wel door? Maar op vakantie in Curacao ben ik flink bijgekomen en ben er inmiddels, zeker ook na veel adviezen van andere mensen, volledig van overtuigd dat ik nog wel een jaartje of drie betaald voetbal wil spelen. Ik heb er echt weer zin in. Het lijkt me ook wel eens leuk een seizoen te hebben waarin we veel winnen. Dat zal het plezier zeker terug brengen. En met Go Ahead weet ik dat we veel gaan winnen en om de titel mee kunnen doen.”

Duits is helder over zijn gevoel bij Go Ahead: “Een hartstikke mooie club met fantastische supporters. Ik lees nu dat er al bijna 5500 seizoenkaarten zijn verkocht, dat is toch geweldig? Ik denk dat we in de Adelaarshorst nog steeds iedere wedstrijd het gevoel zullen hebben in de Eredivisie te spelen. Daarom zeg ik: laten we lekker voor de titel gaan strijden, daar wil ik graag bij zijn.