Als het aan Sander Fischer ligt, blijft Go Ahead Eagles vol vertrouwen voortborduren op het strijdplan van de afgelopen weken. Wanneer zijn ploeg erin slaagt om deze speelwijze te koppelen aan het benutten van kansen, dan ziet de centrale verdediger geen reden om te twijfelen aan de doelstelling: handhaving in de Eredivisie.

“Het resultaat van afgelopen zondag was natuurlijk teleurstellend”, zegt Fischer over de 1-3 nederlaag van Go Ahead Eagles tegen Vitesse. “Maar ik vond dat we prima speelden. Zeker in de eerste helft en het eerste kwartier na rust. Voor rust vond ik ons zelfs de bovenliggende partij. We vlogen er vol op en gingen op zoek naar doelpunten. Maar het afmaken van kansen is ook een kwaliteit. Vitesse scoorde op de juiste momenten, wij niet.”

(Foto: Erik Pasman)

Bij Go Ahead Eagles hakt Sander Fischer met hetzelfde bijltje als de afgelopen twee seizoenen bij Excelsior. Ook met de Kralingers streed de centrale verdediger in de Eredivisie voor lijfsbehoud. Met succes, want zowel in 2015 als in 2016 eindigde Fischer met de Rotterdammers op de vijftiende plaats. “Ik ben er van overtuigd dat we ons ook dit seizoen met Go Ahead Eagles handhaven op het hoogste niveau”, zegt de reserve-aanvoerder. “We hebben in Deventer op dit moment een betere ploeg op het veld staan dan ik de afgelopen twee seizoenen bij Excelsior heb meegemaakt. Als we spelen zoals de laatste weken, dan is Go Ahead Eagles te goed voor de onderste plaatsen.” Met zijn opgedane ervaring in het betaalde voetbal neemt de 28-jarige Fischer het voortouw om binnen de spelersgroep van Go Ahead Eagles het aanwezige zelfvertrouwen te behouden. “Ik vind ons prima spelen, maar we belonen onszelf alleen te weinig. We moeten gewoon rustig blijven en op de ingeslagen weg doorgaan. Maar dan wél ons goede spel omzetten in punten. Want dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om draait.”


(Foto: Erik Pasman)

Aanstaande vrijdag reist Go Ahead Eagles af naar het Abe Lenstra Stadion, waar de wedstrijd tegen sc Heerenveen wacht. De Friezen, die eerder dit seizoen in De Adelaarshorst met 1-3 te sterk waren voor Go Ahead Eagles, strijden in de Eredivisie nog volop voor een plaats in de play-offs voor Europees voetbal. “Het is een goed voetballende ploeg”, analyseert Fischer de aanstaande tegenstander. “Het belangrijkste voor ons is om achterin de boel dicht te houden. Compact spelen zoals we eerder dit seizoen ook hebben gedaan. De tegenstander opvangen en toeslaan in de omschakeling. Maar ook gewoon voetballen en uitgaan van eigen kracht zodra we zelf in balbezit zijn. En de kansen die we krijgen dan wél afmaken.”