Met Excelsior slaagde Sander Fischer er de afgelopen twee seizoenen in om zich te handhaven in de Eredivisie. Dit seizoen hoopt hij als verdediger van Go Ahead Eagles dat fraaie kunststukje te herhalen in Deventer.

“We moeten met Go Ahead Eagles gewoon in een bepaalde flow zien te komen”, weet Fischer als ervaringsdeskundige. “Toen we in 2014 met Excelsior promoveerden, speelden we ons eerste duel in de Eredivisie ook niet bepaald goed. Maar daarna groeiden we steeds meer als team. Voor veel jongens van Go Ahead Eagles is dit de eerste keer in de Eredivisie, iedereen moet er nog een beetje inkomen. We moeten ons dan ook niet gelijk druk maken om een nederlaag en gewoon vertrouwen houden.” De 3-0 nederlaag die de Deventenaren afgelopen zaterdag leden bij ADO Den Haag, is voor Fischer dan ook niet meer dan een valse start. “Het veldspel was niet zo slecht als het eindresultaat doet vermoeden”, vindt hij. “We hebben zeker vier goede kansen gehad. ADO krijgt zes kansen en scoort drie keer. Dát is de Eredivisie. Ik hoop dat het een harde, maar wijze les voor ons was.”

TERWOLDE - Go Ahead Eagles - Achilles 29, voorbereiding seizoen 2016-2017, Sportpark De Woldermarck, 23-07-2016, GA Eagles-speler Sander Fischer (l) met Achilles29-speler Thijs Hendriks (r)
Sander Fischer tijdens de voorbereiding in duel met Thijs Hendriks van Achilles’29. (Foto: Erik Pasman)

Ondanks dat hij verdediger van beroep is, slaagde Fischer er in zijn tijd bij de Kralingers toch één keer in om zich tot matchwinner te kronen. “Dat was in 2014 tegen Go Ahead Eagles”, weet de verdediger nog goed. “Het was één van de eerste wedstrijden van Eredivisieseizoen 2014/15. We stonden met Excelsior op een 2-0 voorsprong. Go Ahead Eagles kwam echter terug tot 2-2, onder meer door een doelpunt van doelman Erik Cummins. Vervolgens mocht ik in de blessuretijd een penalty binnen schuiven waardoor Excelsior met 3-2 won.”

Sander Fischer verheugt zich op zijn thuisdebuut voor Go Ahead Eagles, aanstaande zondag in de Adelaarshorst tegen NEC. “Met mijn vorige clubs was het duel tegen Go Ahead Eagles altijd een van mijn favoriete uitwedstrijden vanwege de sfeer, het stadion en het fantastische publiek. Als voetballer is het nu eenmaal het mooiste om in een stadion te spelen met een mooie ambiance. Ik kijk dan ook uit naar mijn thuisdebuut voor Go Ahead Eagles en ben erg benieuwd of het publiek tegen NEC voor een gekkenhuis zorgt op de tribunes. Ik heb er in ieder geval hoge verwachtingen van. Daarnaast willen we ook op het veld met Go Ahead Eagles goed voor de dag komen en de valse start van afgelopen zaterdag goedmaken.”

Voetbalpaspoort Sander Fischer
Geboren: 3 september 1988 te Rhoon
Vorige clubs: NAC Breda, SC Cambuur, FC Emmen, AGOVV Apeldoorn, Excelsior
Hoogtepunten carrière: Mijn debuut in het betaalde voetbal. Verder de promotie, handhaving en halve finale KNVB Beker met Excelsior.
Kwaliteiten: Mijn inzicht, mentaliteit en fysiek.
Droomclubs buitenland: Liverpool en AC Milan. Als competitie spreekt de Premier League me aan.
Beste verdediger Eredivisie: Héctor Moreno van PSV.
Karakter: Spontaan, enthousiast en sociaal.
Vrije tijd: Mijn studie Management en Ondernemerschap. Verder volg ik het nieuws over met name het wereldgebeuren en het bedrijfsleven.
Muziek: Heel breed, van dance en house tot Nederlandstalig. Ook bezoek ik graag bands, zoals Coldplay.

DEVENTER - Voetbal, Persdag Go Ahead Eagles, Eredivisie seizoen 2016-2017, Stadion De Adelaarshorst, 15-07-2016, GA Eagles-speler Sander Fischer