Go Ahead Eagles heeft Sander Thomas (20) gecontracteerd. De middenvelder maakte afgelopen vrijdag al zijn officiële debuut voor de club en tekent nu een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Sander Thomas doorliep de jeugdopleiding van FC Twente en kwam de afgelopen twee seizoen uit voor PEC Zwolle en Heracles Almelo. In Zwolle maakte hij zijn debuut in de Eredivisie. Aan het begin van de voorbereiding sloot de voormalig jeugdinternational aan bij de hoofdmacht van Go Ahead Eagles en kwam hij in actie tijdens het gros van de oefenduels. Vrijdag volgde in Maastricht zijn officiële debuut in de basis.

Beloning
“Sander heeft ons in de voorbereiding weten te overtuigen van zijn kwaliteiten”, aldus technisch manager Dennis Bekking. “Hij is een creatieve, vaardige middenvelder, met bovendien veel potentie. Hij is ontzettend gebrand af te komen van het predicaat ‘talent’. Die wil zagen en zien we terug in trainingen en wedstrijden. Daar wordt hij nu voor beloond met deze verbintenis.”

Voor Sander Thomas zelf voelt de signering van zijn contract eveneens als een beloning. Thomas: “Ik heb niet volledig door kunnen breken bij PEC Zwolle en Heracles Almelo. Dit door meerdere factoren. Nu heb ik de kans gekregen bij Go Ahead Eagles en telt het verleden niet meer. Ik ga deze kans grijpen en wil vlammen in het rood-geel; scoren, assists geven. Belangrijk zijn.”