Schalk schiet GA Eagles langs Excelsior

Go Ahead Eagles heeft het eerste oefenduel met een profclub gewonnen. In een warm Terwolde werd Excelsior met 1-0 verslagen. Alex Schalk was op aangeven van Xandro Schenk de matchwinner.

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne – beide ploegen speelden ook met rouwbanden – begonnen GA Eagles en Excelsior afwachtend aan het duel. De eerste kans kwam na negentien minuten, toen Lars Hutten namens Excelsior over kopte. Diezelfde Hutten verscheen vlak voor rust alleen voor doelman Cummins, maar mikte ook toen de bal over de lat. Het enige echte gevaar namens de Deventenaren kwam van de voet van Jop van der Linden, die de bal uit een vrije trap net voorlangs schoot.

gaeexc11

In de tweede helft nam de ploeg van Foeke Booy het heft in handen. Goede kansen waren er voor Schalk en Türüc, maar zij zagen beiden toe hoe doelman Damen van Excelsior hun poging uit de verre hoek tikte. Ook Van Ooijen vond Damen op zijn pad, toen de middenvelder na een goede bal van Wijnaldum vrij kon inschieten. Aan de andere kant redde Cummins in een vergelijkbare situatie op een schot van Van Reuven.

Een kwartier voor tijd was het dan toch raak voor GA Eagles. Ditmaal was het Xandro Schenk met een uitstekende pass van achteruit, waarmee hij Schalk bereikte. De spits kwam naar binnen en haalde verwoestend uit: 1-0. Het bleek ook meteen de eindstand.

gaeexc17

Opstelling GA Eagles: Cummins, Wijnaldum, Van der Linden, Vriends, Nieuwpoort, Overgoor, Türüc, Lambooij, Reimerink, Kolder, Schalk.
Invallers: De Bondt, Ten Den, Van der Meer, Schenk, Van Ooijen, Rijsdijk.