Voorlopig zal er helaas niet gescoord worden door Go Ahead Eagles, nu de komende wedstrijden zijn uitgesteld. In samenwerking met de Bibliotheek Deventer maken we graag van een nood een deugd en zeggen: Scoor een Boek!

Nu zoveel mogelijk thuisblijven het dringende advies is, is even ontspannen met een goed boek een uitstekend idee! Dat geldt ook voor onze spelers. Ter inspiratie vertelt tot en met vrijdag iedere dag een speler over zijn favoriete boek.

Gisteren vertelde spits Maarten Pouwels over zijn favoriete boek: Gijp. We zakken een linie terug, want vandaag vertelt middenvelder Elmo Lieftink over zijn favoriete boek.

Favoriete boek: Mijn verhaal – Johan Cruijff

“Ik lees graag biografieën van bekende sporters. Ze lezen vaak fijn weg en bovendien haal je er regelmatig inspiratie uit. Zo goed als Johan Cruijff zal ik natuurlijk nooit worden, hoe vaak ik dit boek ook lees. Ik heb hem nooit zien spelen, maar aan de hand van alle verhalen en beelden is ook voor mij duidelijk: hij is Nederlands’ grootste.”

“Het mooie aan dit boek vind ik dat het zíjn verhaal is. Het boek gaat niet óver hem, maar is in samenspraak met hem gemaakt. Het zit dan ook vol met Cruijffiaanse uitspraken, die je hem in je hoofd hoort zeggen als je dit boek leest. Mensen die dit boek lezen, weten wel wat ik bedoel. Of, zoals Cruijff zou zeggen: je gaat het zien als je het doorhebt.

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Alle vestigingen van de bibliotheek zijn dicht tot 6 april. Wel kunnen mensen gebruik maken van www.onlinebibliotheek.nl, waarop volop e-books en luisterboeken te vinden zijn.

Geen reacties meer mogelijk.