Voorlopig zal er helaas niet gescoord worden door Go Ahead Eagles, nu de komende wedstrijden zijn uitgesteld. In samenwerking met de Bibliotheek Deventer maken we graag van een nood een deugd en zeggen: Scoor een Boek!

Nu zoveel mogelijk thuisblijven het dringende advies is, is even ontspannen met een goed boek een uitstekend idee! Dat geldt ook voor onze spelers. Ter inspiratie vertelt tot en met vrijdag iedere dag een speler over zijn favoriete boek.

Na de voetbal gerelateerde boeken van Maarten Pouwels en Elmo Lieftink komt Elso Brito vandaag met een niet voetbal gerelateerd boek als favoriet.

Favoriete Boek: Kruimeltje – Chris van Abkoude

“Ik heb eerst de film gezien, en toen ik daarna een boek moest lezen voor school, was dit één van de opties. Ik koos ‘m meer uit gemakzucht, wist immers al waar-ie over ging. Maar toen ik eenmaal begon te lezen vond ik het ook echt een leuk boek. Het is een beetje een brutaal kinderboek, met ook wel de nodige spanning én humor.”

“Bovendien gaat het over een stadsgenoot van mij: net als Kruimeltje kom ik ook uit Rotterdam. Al waren mijn jeugdjaren wat minder hectisch, haha! Wat beter was, het boek of de film? Dan ga ik voor het boek. Een film is meer een soort van samenvatting, terwijl je in het boek ook achter alle achtergronden komt.”

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Alle vestigingen van de bibliotheek zijn dicht tot 6 april. Wel kunnen mensen gebruik maken van www.onlinebibliotheek.nl, waarop volop e-books en luisterboeken te vinden zijn.

Geen reacties meer mogelijk.