Voorlopig zal er helaas niet gescoord worden door Go Ahead Eagles, nu de komende wedstrijden zijn uitgesteld. In samenwerking met de Bibliotheek Deventer maken we graag van een nood een deugd en zeggen: Scoor een Boek!

Nu zoveel mogelijk thuisblijven het dringende advies is, is even ontspannen met een goed boek een uitstekend idee! Dat geldt ook voor onze spelers. Ter inspiratie vertelt tot en met vrijdag iedere dag een speler over zijn favoriete boek.

Het overzicht tot nu toe:

Maarten Pouwels (Gijp Michel van Egmond)
Elmo Lieftink (Mijn verhaal Johan Cruijff)
Elso Brito (Kruimeltje – Chris van Abkoude)
Hobie Verhulst (Koen Kampioen – Fred Diks)

Het slotakkoord is voor Maël Corboz. De 25-jarige middenvelder wordt gezien als dé boekenwurm binnen de selectie van Go Ahead Eagles en brengt regelmatig een bezoek aan de Bibliotheek Deventer om te ontspannen.

Favoriete boek: Swann’s Way – Marcel Proust

“Marcel Proust is een schrijver die me altijd al aansprak. Hij staat bekend als een van de meest invloedrijke schrijvers van de 20e eeuw. Proust weidde zijn leven voor een groot deel aan één groot werk, opgedeeld in zeven delen, dat gebaseerd is op zijn ervaringen in de hoogste kringen van Parijs. Helaas overleed Proust al jong, dus heeft hij het moment dat zijn werk de waardering kreeg die het verdiende niet mee kunnen maken.”

“Swann’s Way is deel één van de reeks, dus het was mijn eerste Proustian experience. In de roman volgt de auteur Charles Swann, een welbespraakte jongeman die een graag geziene gast is binnen de vele oude, rijke Franse families. Swann wordt smoorverliefd op Odette, die in meerdere opzichten een twijfelachtige reputatie heeft in Parijs. In zijn beschrijving van deze relatie toont Proust de diepe mentale toestand van een man die gevangen zit in een kooi van liefde.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

“Terwijl Swann gezichtsverlies leidt in de Parijse bourgeoisie van de 20e eeuw, neemt Proust de lezer mee in de krochten van Swann’s geest. Gevangen in zijn liefde voor Odette is de ondergang van Swann het schoolvoorbeeld van een love story gone wrong.”

“Het mooie aan deze roman vind ik de wijze waarop Proust de mentale toestanden van de hoofdpersoon presenteert. Hij doet dit zo verfijnd dat je de interne strijd die Swann ondergaat echt begrijpt. Het werk van Proust is niet alleen van grote literaire, maar ook van psychologische waarde.”

Alle vestigingen van de bibliotheek zijn dicht tot 6 april. Wel kunnen mensen gebruik maken van www.onlinebibliotheek.nl, waarop volop e-books en luisterboeken te vinden zijn.

Maël Corboz is ambassadeur van Scoor een Boek! Zie in deze promovideo hoe hij dankzij Jayden, Loreana en de voetbalboeken van de bieb de Nederlandse (voetbal)taal onder de knie krijgt: