…maar de weg omhoog is ingezet!

Met de krankzinnige en hartverscheurende 4-5 nederlaag tegen RKC Waalwijk kwam er officieel een einde aan het seizoen 2018/2019. En dus vechten teleurstelling en vertwijfeling op dit moment om voorrang. Is de hoop op een snellere terugkeer in de Eredivisie dan iedereen voor dit seizoen had durven dromen vervolgen…

Dit seizoen werd vooraf door vriend en vijand benoemd als een tussenjaar. Een jaar om na het rampseizoen weer kleur op de wangen te krijgen. Weer omhoog te gaan kijken. Te gaan bouwen aan een nieuwe toekomst voor de club, die hopelijk op termijn weer naar De Brink zou leiden.

De eerste seizoenshelft spoelde de bittere smaak van vorig seizoen in één klap weg. Het Avondje Adelaarshorst keerde terug, we zagen prachtige voetbalgevechten met SC Cambuur, Sparta, FC Volendam en noem-maar-op. De koppositie, complimenten over het aanvallende voetbal, een regen aan individuele periodeprijzen… Het kon niet op. ‘Waar gaat dit eindigen?’, vroeg men zich op de tribunes voorzichtig af terwijl het spelplezier van het veld af spatte.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Erik Pasman)

Het antwoord op die vraag volgde in de tweede seizoenshelft, die bij tijd en wijlen toonde dat de opbouw nog in volle gang is. We juichten voor elk bevochten punt, baalden van FC Twente-thuis (zo onnodig) en huilden om Richard Thannhauser. Soeverein stelden spelers, staf en supporters ver voor het einde van de competitie de halve finale van de Play-Offs veilig. Een wereldprestatie, die de hoop op een onvoorstelbaar geachte promotie weer toe liet nemen. Die hoop werd al helemaal versterkt door die kopbal in De Vliert, en de daarop volgende finaleplaats tegen RKC Waalwijk. Maar het mocht niet zo zijn.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Erik Pasman)

Zoals het hoort is achter de schermen de voorbereiding op volgend seizoen al in volle gang. Eind juni staat er weer een frisse, gretige selectie met bekende en nieuwe gezichten te trappelen om te beginnen aan het nieuwe seizoen. De kleur op de wangen is terug, het Avondje Adelaarshorst ook. 5.500 seizoenkaarthouders zien we sowieso terug na de zomer, en dat worden er de komende maanden nog meer, dat weten we zeker.

Het seizoen zit erop. Maar de weg omhoog is definitief ingezet. Door ons allemaal. Namens spelers, staf, medewerkers en bestuur van Go Ahead Eagles: onwijs bedankt voor jullie geweldige steun dit seizoen. Mede, en misschien wel vooral, daarom zal bij ons de teleurstelling al snel plaats gaan maken voor trots en ongelofelijk veel zin. Trots op wat we dit seizoen hebben bereikt met z’n allen. En ongelofelijk veel zin in wat komen gaat, als we volgend seizoen ‘gewoon’ weer samen gaan strijden voor eer en glorie van stad en club.

Dank.


(Foto: Erik Pasman)

Geen reacties meer mogelijk.