“Eredivisie of Jupiler League maakt dan even niet zoveel uit. Ik wilde terug naar Go Ahead Eagles”, tekende Sjoerd Overgoor afgelopen woensdag op in zijn monoloog op de site. Oftewel: clubliefde kent geen divisie, óók voor Sjoerd Overgoor.

De laatste seizoenkaartmeter voor deze editie dateert van 7 juli, vorige week dus. Wat is er in die week zoal gebeurd? We speelden de eerste twee oefenduels van de voorbereiding, de selectie werd op de gevoelige plaat vastgelegd en Sjoerd Overgoor keerde terug bij Go Ahead Eagles. Waar hij de selectie kwam versterken, besloten die dag ook 18 fans de twaalfde man te komen versterken. Of het een met het ander te maken heeft kunnen we natuurlijk niet met zekerheid stellen, maar feit is dat de seizoenkaartmeter afgelopen week weer een heel stuk dichter bij de 5.900 gekomen is.

Uitlevering seizoenkaarten
Dan even over de uitlevering van de seizoenkaarten. Want voor het eerst in de clubgeschiedenis krijgen alle supporters niet alleen een brief en hun seizoenkaart. Alle seizoenkaarthouders krijgen immers een prachtig Fan Voordeel-bulletin bij hun jaarkaart. Daarnaast ontvangen ruim 3.000 vroege beslissers een Eagles till I die-sjaal met achternaam én 20 euro aan consumptiemunten (ter compensatie van het prijsverschil) bij hun seizoenkaart.

Vooral bij laatstgenoemde groep is de waarde van het pakket met de unieke naamsjaal en consumptiemunten extra groot. Om zeker te weten dat het volledige pakket (seizoenkaart, brief, sjaal, munten en Fan Voordeel-bulletin) op tijd bij de juiste persoon belandt, hebben we twee ophaalmomenten gecreëerd. Deze zijn:

– Vrijdag 4 augustus (Go Ahead Eagles-Al Jazira) vanaf 14:00 uur
– Zaterdag 5 augustus (tijdens Open Dag)
– Voor supporters die niet in de gelegenheid zijn op een van beide dagen langs te komen, wordt een extra moment gecreëerd.

De supporters die recht hebben op het hele pakket (de vroege beslissers) krijgen hier nog per mail bericht over. De supporters die alleen een seizoenkaart en Fan Voordeel-bulletin ontvangen, krijgen deze opgestuurd begin augustus. Heel iets later dan gepland (eind juli) maar ruim op tijd voor de eerste thuiswedstrijd.

Bijna 5.900…
Hoeveel seizoenkaarten er begin augustus worden opgehaald en verstuurd, weten we nu natuurlijk nog niet. Maar we hopen en rekenen er wel op dat dat er meer dan 6.000 zijn! En dan is het nog drie weken tot de eerste thuiswedstrijd! De seizoenkaartmeterstand van vandaag is: