De seizoenkaartverlengingsperiode zit erop. Op 30 maart begonnen we en nu – 46 dagen, 30 seizoenkaartmeters en 22 Eagles till I die-videoportretten later – presenteren we toch wel met enige trots de laatste seizoenkaartmeter van de verlengingsperiode.

Want uiteindelijk is dat het enige getal waar het écht om gaat: hoeveel supporters toonden hun onvoorwaardelijke trouw de afgelopen weken? Zeiden: ik ben erbij volgend seizoen, no matter what! Toegegeven, de seizoenkaartmeter had wat tijd nodig om op gang te komen. Net als voorgaande jaren. Dit jaar hielpen de resultaten ook nog eens niet echt mee.

Maar juist toen het water ons sportief aan de lippen stond, juist toen stonden de meeste supporters op. Of beter gezegd: kropen ze achter de computer, pakten de telefoon of maakten hun gang naar de Fanstore. Om niet alleen hun seizoenkaart te verlengen, maar ook hun trouw.

Het is nu 16 mei. Het einde van de seizoenkaartverlengingsperiode. Maar tegelijkertijd ook het begin van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nieuwe spelers komen, data voor de eerste training en de oefenduels in de voorbereiding worden vastgesteld. We leven weer toe.

We hoeven tekstueel de spanning niet verder op te bouwen. Waarschijnlijk heb je de stand al gezien op Twitter, Facebook of door meteen in dit bericht naar beneden te scrollen. Je goed recht. Maar als je dit leest en je bent één van die meer dan 5.000(!) verlengers, dan willen we je toch even bedanken.
Clubliefde wordt vaak voor vanzelfsprekend aangezien. Misschien is échte clubliefde dat ook wel. Maar dat betekent absoluut niet dat spelers, staf, bestuur en medewerkers van Go Ahead Eagles er maar gewoon vanuit gaan dat je er altijd bent. Vandaar ook vorig jaar de actie met de namen op de uittenues en dit jaar de mogelijkheid om een naamsjaal cadeau te krijgen. Als bedankje. Aan jou en al die anderen. 5.138 keer Eagles till I die.

Vandaag, morgen en overmorgen gebruiken we om de verzoeken tot verplaatsing te behandelen. Vanaf vrijdagmiddag krijgen de supporters die op de wachtlijst staan de kans de beste vrijgekomen plekken te bemachtigen. Hierover ontvangen zij deze week nog nader bericht. Ook over de start van de vrije seizoenkaartverkoop volgt nog berichtgeving.

We sluiten graag af met de woorden van Theo Duteweerd, gisteren via Twitter: