Even daarvoor had Mimoun Mahi voor de 2-3 getekend. En vrij snel daarna was er afgefloten. Een nederlaag, een hele bittere. Écht gevochten van begin tot eind en weer niks. 2-3. Alles of niets en het werd niets.

Dat moment, enkele minuten na Go Ahead Eagles-FC Groningen, dat moment is Eagles till I die. Ja, ook omdat ‘Eagles till I die’ werd gezongen vanaf de tribunes. En ja, het prijkte ook net op dat moment op de borden langs het veld, waar de spelers langs schuifelden, net zo gedesillusioneerd als al die fans achter de borden.

Maar zowel wat er klonk als wat er te zien was op de borden maakte het moment niet zozeer Eagles till I die. Het moment was Eagles till I die omdat iedereen dat was. En bleef. Uiteindelijk ben je ‘Eagles till I die’ door te blijven staan. Te blijven staan achter je club en spelers en te blijven staan voor wie je bent: een Eagle. Niet letterlijk en figuurlijk weglopen daarvoor, als het tegenzit. Ja, er zijn dingen misgegaan, anders sta je geen laatste. Maar ook daar lopen we niet voor weg.


Foto: Henny Meyerink

De foto’s hierboven zijn van even na de 2-3, even na het laatste fluitsignaal. Desillusie, bittere teleurstelling, ja, ook gewoon keihard verdriet. Het makkelijkst is om dan weg te lopen en nooit meer terug te komen. Net als dat het makkelijk is om na een overwinning of promotie zoals afgelopen seizoen voorop te lopen in de polonaise. Maar hier in De Adelaarshorst staan we er in voor- én tegenspoed. En we blijven staan.

Het Eagles till I die-videoportret had vandaag kunnen gaan over één van die duizenden die er nog stonden. We hebben er al een paar van mogen zien de afgelopen weken. Maar twee dagen na dat ene moment is er maar één waar het Eagles till I die-videoportret van vandaag over mag en kan gaan: wij.

En o ja, er zijn deze maand nog niet zoveel seizoenkaarten verlengd als na de wedstrijd tegen FC Groningen…Video: Rocketboys

Na het laatste fluitsignaal in De Adelaarshorst verlengden meteen 63 supporters hun seizoenkaart. ’s Avonds nog. Daar kwamen er gisteren en vandaag nog 109 bij. Samen met de seizoenkaarten van vrijdagavond en zaterdag voor de wedstrijd komt de stand nu op 1.678. De 2.000 in zicht met nog ruim drie maanden te gaan tot de start van het nieuwe seizoen.

“If you can’t support us when we lose or draw, don’t support us when we win.”
– Bill Shankly