Een Engelse naam. Een Engels stadion met dito ligging. De Engelse sfeer, met het publiek dicht op het veld. Het zijn kreten die we de afgelopen jaren meermaals voorbij hoorden komen. Soms met gevoel voor overdrijving, zoals wanneer men rept over de ’21e Premier League club’. Maar de kern van waarheid is er absoluut.

Aanstaande zondag speelt Engeland daarom niet alleen op papier thuis, als De Adelaarshorst het decor is van een officiƫle EK-interland van het Engelse nationale team. In de kwartfinale van het WEURO 2017 staat het absolute topaffiche Engeland-Frankrijk op het programma. De nummers 5 en 3 van de FIFA Wereldranglijst kruisen om 20:45 uur de degens. En zo klinkt omstreeks 20:40 uur na De Marseillaise het beroemde God Save The Queen door De Adelaarshorst.

Een mooiere ‘voorwedstrijd’ voordat Go Ahead Eagles op vrijdag 4 augustus terugkeert op het eigen nest is er natuurlijk niet. Wil je erbij zijn? Sla dan vooral snel je slag via deze link.De kwartfinale tussen Engeland en Frankrijk is wat speelstadion De Adelaarshorst betreft het klapstuk van het EK Vrouwenvoetbal. Op donderdag 3 augustus nemen spelers en staf van Go Ahead Eagles weer hun intrek in het stadion, waar een dag later Go Ahead Eagles-Al Jazira gepland staat. En dan begint twee weken later alweer de competitie met het uitduel met MVV.


Het WEURO in Deventer trekt veel (internationale) fans. (Foto: Erik Pasman)

Boost
Ondertussen zijn we met z’n allen natuurlijk nog steeds bezig die 6.000 te halen. Ook wat dat betreft zorgt het WEURO voor een boost. De familie Berends bezocht namelijk tijdens Zweden-Rusland voor het eerst De Adelaarshorst. Voor vader, moeder en dochter smaakte dit vrijdagse uitje naar het mooiste stadion van Nederland naar meer en ze besloten twee seizoenkaarten te bestellen! Van harte welkom!

En zo zie je: alle kleine beetjes helpen op weg naar de 6.000. Spoor dus vooral nog die ene twijfelaar/treuzelaar in je familie/vriendenkring aan om er gewoon bij te zijn volgend seizoen. Om mee te strijden om promotie. 19 wedstrijden, 1.710 officiƫle speelminuten lang. Komoptan!