Heerlijk, als de voorbereiding is begonnen en de rood-gele motor na een (korte) zomerstop op toeren begint te komen. Spelers en staf werken zich in het zweet in Terwolde (en omstreken), de technische leiding is druk in de weer met eventuele versterkingen en voorgenoemde zaken zorgen zoals elk jaar voor voldoende (digitale) gespreksstof voor supporters.

En zo valt ruim een maand voor de competitiestart en twee maanden voor het sluiten van de transfermarkt al het eerste ongeduld op te merken onder de betrokken achterban. Want de teller nieuwe spelers staat ‘pas op acht’. De supporters laten hun rood-gele harten én handen volop spreken. Als dat één ding duidelijk maakt, is het wel dat de club ontzettend leeft.

Een conclusie die we ook al enkele weken op rij kunnen trekken uit de seizoenkaartmeterstand. Eerst was het: nu al meer dan vorig jaar rond deze tijd. Toen: nu al meer dan in het hele vorige seizoen, inclusief halve seizoenkaarten. En toen: een clubrecord voor de Eerste Divisie. Fantastische mijlpalen, elke keer weer. En het record wordt elke week weer verder aangescherpt, ook deze week weer.

150.000

Over records gesproken! Afgelopen donderdagavond presenteerden we de nieuwe tenues voor het seizoen 2019/2020. Een ode aan de Vetkampstraat, de plek waar we dit seizoen voor het 100e jaar op rij spelen. De zogenoemde launch video is op weg alle clubrecords te breken. Op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube samen werd de video al meer dan 150.000 keer bekeken. And counting! Mooi zijn ook de reacties uit de rest van voetbalminnend Nederland. Want niet alleen voor ons liggen er herinneringen aan de Vetkampstraat; iets wat ook in de video naar voren komt uit de mond van onder meer Tom Egbers, John de Wolf en Johan Derksen.

Inmiddels werden er al bijna 200 shirts verkocht via de voorverkoop, meer dan ooit. Wil jij ook niet wachten tot de Open Dag? Bestel je shirt(s) via deze link en krijg ‘m nog vóór de Open Dag thuisgestuurd.

Programma

Na zeges op SV Terwolde (1-10) en SV Voorwaarts (1-5) speelt Go Ahead Eagles aanstaande vrijdag om 19:00 uur in Heeten tegen het Sallands Streekteam. Een week later volgt de eerste testcase tegen een profclub, als Excelsior op bezoek komt op ‘Klein Milanello’. Het volledige schema van de voorbereiding vind je hier. Het programma van de Open Dag op zondag 14 juli (12:00 uur tot 16:00 uur) volgt nog deze week via onze kanalen!

De stand!