Het getal 1902 – het geboortejaar van Go Ahead (Eagles) – is voor alle supporters van onze club uiteraard een getal met een grote symbolische en historische waarde. Niet voor niets lanceerden we twee weken geleden om precies 19:02 uur de seizoenkaartcampagne voor het seizoen 2020/2021.

En niet voor niets hebben we 1902 als symbolisch getal gekoppeld aan de tweede mijlpaalprijs. Komt het aantal van 1902 seizoenkaarthouders al in zicht? Of hebben we dit aantal mogelijk al overschreden? Daarover verderop in dit bericht meer…

#KowetKijken XXL

Een dag met een grote historische waarde is 22 mei 2016. Op deze datum promoveerde Go Ahead Eagles voor de (vooralsnog) laatste keer naar de Eredivisie na een 1-1 gelijkspel in Doetinchem, nadat drie dagen eerder de 4-1 thuiszege op De Graafschap al met groot gejuich was ontvangen in De Adelaarshorst.

Helaas moeten we het voorlopig nog even doen zonder voetbal en gejuich in De Adelaarshorst. En daarom komt De Adelaarshorst volgende week gewoon naar jou toe! Op vrijdagavond 22 mei 2020 – exact vier jaar na onze laatste promotie – zenden we #KowetKijken XXL uit op het YouTube-kanaal van Go Ahead Eagles.

Nadat eerder duizenden supporters tijdens #KowetKijken ‘semi live’ meekeken naar legendarische Eagles-wedstrijden, zoals FC Volendam-thuis (Play-Offs 2013), PEC Zwolle-thuis (Eredivisie 2013) en Ferencváros-thuis (Europa League 2015) belooft ook #KowetKijken XXL een uitzending met historische beelden uit het rijke verleden van Go Ahead Eagles te worden. Inmiddels is het aantal verkochte kaarten de 2000 al gepasseerd!

Voor slechts € 5,- kan ook jij hier een ticket te kopen voor een compleet Avondje Adelaarshorst, waarin onder meer legendarische wedstrijden, een Kowet Kennisquiz en een grote verloting met live uitreiking voorbij komen. En – last but not least – je steunt met je aankoop van een ticket Go Ahead Eagles in deze moeilijke, voetballoze periode! Lees hier alles over #KowetKijken XXL.

Digitale vrijdagmiddagborrel

Een ander voorbeeld van ‘op afstand, maar toch dichtbij’ is de digitale vrijdagmiddagborrel voor Business Partners die de voorbije weken twee keer plaatsvond. Via een Teams-verbinding werden alle op afstand aanwezige Business Partners door algemeen directeur Jan Willem van Dop en technisch manager Paul Bosvelt bijgepraat over actuele zaken rond de club.

Aanstaande vrijdag (15 mei) is van 16:00-17:00 uur de derde digitale ‘vrimibo’. En ook jij kan daar als Eagles-supporter bij zijn! Via de Facebook-pagina van de Supportersvereniging is de vrijdagmiddagborrel via een live stream te volgen. Aan tafel aanstaande vrijdag: gastheer Stefan Rutgers, Jan Willem van Dop, Eric Whittie (Hoofd Opleiding Jeugd) en oud-speler Dick Schneider.

Heb je een vraag voor een van de tafelgasten? Stuur je vraag per mail naar aanmelding@sv-gae.nl en wie weet wordt je vraag live tijdens de ‘vrimibo’ beantwoord.

De stand!

Terug naar de brandende kwestie aan het begin van dit bericht: hebben we de tweede mijlpaal van 1902 seizoenkaarthouders inmiddels bereikt? Het antwoord is… JA! Maar liefst 2053 supporters gaven in de eerste twee weken door het verlengen / bestellen van hun seizoenkaart aan: We Are The Eagles! Een fantastisch aantal dat eens te meer de onvoorwaardelijke clubtrouw van onze supporters aantoont.

Bij een behaalde mijlpaal hoort uiteraard de uitreiking van een mijlpaalprijs. De tweede mijlpaalprijs (een gratis seizoenkaart) is gewonnen door… Niek Bult! Gefeliciteerd, Niek! We nemen nog persoonlijk contact met je op over je prijs.

De derde mijlpaalprijs, een exemplaar van het nieuwe thuisshirt (inclusief bedrukking), wordt vergeven als de seizoenkaartmeter op 2500 staat. Je seizoenkaart nog niet verlengd of besteld? Doe dat dan snel hier!