Seizoensouverture Go Ahead Eagles eindigt in 5-0 zege op Jong FC Utrecht

Go Ahead Eagles is het seizoen 2018/19 begonnen met een klinkende 5-0 zege op Jong FC Utrecht. Een fel jagend Go Ahead Eagles gaf Jong FC Utrecht geen moment de kans om in de wedstrijd te komen. Met fraaie combinaties en dito doelpunten van Richard van der Venne, Gino Bosz, Thomas Verheydt, Maarten Pouwels en Paco van Moorsel werd het pleit vervolgens ruimschoots in Deventer voordeel beslecht.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Pérez probeerde Go Ahead Eagles vroeg druk te zetten zodra Jong FC Utrecht de bal had. Eenmaal in balbezit combineerden de mannen van John Stegeman naar hartenlust, waarbij vooral opviel dat de Eagles-spelers continu in beweging waren. Een kopbal van Gino Bosz (over), schoten van Richard van der Venne en Jeff Stans (beide keren gered door Jong FC Utrecht-doelman Thijmen Nijhuis) en een inzet van Istvan Bakx (over) vormden het startsein voor een mooi avondje Eagles. Jong FC Utrecht kon hier alleen een schot van Nick Venema (voorlangs) tegenover stellen.

(Foto: Erik Pasman)

Op fraaie wijze viel in de 22e minuut de openingstreffer van Go Ahead Eagles. Aan de rechterkant werd Jaroslav Navrátil de diepte ingestuurd, waarna de Tsjechische buitenspeler met een heuse ‘panna’ zijn directe tegenstander passeerde. Doordat Thomas Verheydt de lage voorzet van Navrátil liet lopen, kon Van der Venne van dichtbij doel treffen: 1-0. Ook de tweede Deventer treffer kwam in de 35e minuut na goed combinatiespel tot stand. Gino Bosz besloot de Eagles-aanval even buiten het strafschopgebied met een diagonaal schot dat buiten bereik van Jong FC Utrecht-doelman Nijhuis in de verre hoek plofte: 2-0.

In de tweede helft liet Go Ahead Eagles de teugels aanvankelijk wat vieren, waardoor Jong FC Utrecht dichter in de buurt van het Eagles-doel kon komen. Verder dan speldenprikjes van Jonas Arweiler (kopbal over) en Nick Venema (gekruld schot over) wist het Utrechtse beloftenteam echter niet te komen. Nadat Roland Baas aan de andere kant doelman Nijhuis aan het werk had gezet, zagen de 7.812 toeschouwers in De Adelaarshorst hoe het duel in de 69e minuut definitief in het slot werd gegooid door Thomas Verheydt. De spits kopte krachtig raak na een voorzet vanaf de linkerkant van Bruno Andrade, die in de 50e minuut de gekwetste Van der Venne was komen vervangen.

Dat ook invallen een kunst apart is, bewezen Maarten Pouwels en Paco van Moorsel in de slotfase van het duel. Pouwels, in de 76e minuut in het veld gekomen voor Verheydt, bekroonde zijn officiële debuut in het betaalde voetbal gelijk met een doelpunt door op aangeven van Navrátil in de 82e minuut voor de 4-0 te tekenen. Ook Van Moorsel, vijf minuten voor tijd ingevallen voor Istvan Bakx, wist bij zijn debuut voor Go Ahead Eagles direct te scoren. In de 88e minuut ontving hij de bal in het centrum, draaide weg bij zijn tegenstander en liet doelman Nijhuis voor de vijfde keer kansloos: 5-0.

Go Ahead Eagles – Jong FC Utrecht 5-0 (2-0)
22. Richard van der Venne 1-0
35. Gino Bosz 2-0
69. Thomas Verheydt 3-0
82. Maarten Pouwels 4-0
88. Paco van Moorsel 5-0

Scheidsrechter: De heer M. Pérez
Aantal toeschouwers: 7.812

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Gino Bosz, Jeroen Veldmate, Roland Baas; Istvan Bakx (85. Paco van Moorsel), Jeff Stans, Richard van der Venne (50. Bruno Andrade); Jaroslav Navrátil, Thomas Verheydt (76. Maarten Pouwels), Orhan Džepar.

Jong FC Utrecht: Thijmen Nijhuis; Redouan El Yaakoubi, Ruben Hoogenhout, Junior van der Velden, Gabriel Culhaci; Rayan El Azrak (58. Mehdi Lehaire), Odysseus Velanas, Tim Brinkman, Jonas Arweiler (80. Jeredy Hilterman); Mohamed Mallahi (70. Mitchell van Rooijen), Nick Venema.