“Ik weet niet precies wie deze spelers zijn, maar ik weet wel dat Sam Hendriks bij Go Ahead Eagles voetbalt. En dat hij on fire is.” De volledige selectie en staf brachten gisteren een bezoek aan het Deventer Ziekenhuis. Het was een win-win-bezoek. De veelal jonge patiënten wonnen een lach op hun gezicht, terwijl de spelers en staf veel succeswensen inwonnen voor de rest van het seizoen.

“Als je ziet hoe betrokken iedereen bij de club is – ook hier – doet dat je heel goed”, aldus trainer Jan van Staa. “En dat terwijl we hier natuurlijk zijn voor de patiënten. Een steun in de rug, een hart onder de riem. Ik vind het een eer dat we dit mogen doen en de jongens denken daar net zo over.”


De spelers en staf namen voor alle patiënten een leuke goodie bag mee.

Ondertussen stappen Brem Soumaoro, Joey Suk en Sam Hendriks binnen bij Roos. Roos wist dat de selectie van Go Ahead Eagles op bezoek zou komen en won informatie in bij haar broer. “Ik weet niet precies wie deze spelers zijn, maar ik weet wel dat Sam Hendriks bij Go Ahead Eagles voetbalt. En dat hij on fire is.” Laat diezelfde Sam Hendriks nou net plaats hebben genomen aan haar bed. “Heel goed”, glundert hij. “Geef maar door aan je broer dat hij goed op de hoogte is!”Go Ahead Eagles is fan van het Deventer Ziekenhuis en andersom. De spelers en staf brengen jaarlijks een bezoek aan het ziekenhuis en ook op medisch vlak wordt er intensief samengewerkt.

Foto’s: Ronald Hissink