Go Ahead Eagles heeft de strijd om de handtekening van Shadrach Eghan (22) gewonnen. De aanvallende middenvelder/buitenspeler komt over van het Deense Vendsyssel FF. Eghan tekent een contract voor twee jaar bij Go Ahead Eagles.

Ondanks zijn nog jonge leeftijd beschikt Eghan over een gevuld voetbalpaspoort. In 2013 werd de Ghanees door FC Twente opgepikt uit de Golden Boot Football Academy in Ghana. Zijn definitieve doorbraak beleefde de toen 18-jarige technicus tijdens het seizoen 2013/2014. Eghan scoorde vijf keer in 24 duels en vormde als basisspeler de Twentse voorhoede met Quincy Promes, Dusan Tadic en Luc Castaignos. De afgelopen twee seizoenen speelde Eghan op huurbasis bij Stabaek IF (Noorwegen) en Vendsyssel (Denemarken).


Te midden van Dennis Bekking en Adrie Steenbergen tekent Shadrach Eghan zijn contract. (Foto’s: Carlo Senten)

Intensief gesproken
“Door zijn nog jonge leeftijd en uitgebreide cv dongen meerdere clubs naar zijn handtekening”, aldus technisch manager Dennis Bekking. “De afgelopen weken hebben we zeer intensief met Shadrach gesproken. Hij stond open voor ons verhaal, was erg geïnteresseerd in onze plannen met hem. Shadrach is een zeer ambitieuze prof. Hij heeft reeds bewezen dat hij veel potentie heeft, maar hij heeft ook te maken gehad met tegenslagen. Nu wil hij zijn groei voortzetten bij Go Ahead Eagles. Shadrach is creatief, technisch vaardig en op meerdere posities inzetbaar. Hij is een echte versterking, voor wie Go Ahead Eagles zeker niet het plafond is. We zijn dan ook ontzettend content dat we een speler van zijn kaliber hebben kunnen vastleggen.”

Stap
Shadrach Eghan loopt over van motivatie om komend seizoen te schitteren in Deventer. “Ik heb heel erg veel zin om mijn carrière een vervolg te geven”, vertelt de Ghanees jeugdinternational met een brede lach op zijn gezicht. “En waar kan dat beter dan in Nederland, waar men uitblinkt in het ontwikkelen van talent? Ja, ik had andere opties, maar het verhaal van Go Ahead Eagles sprak me erg aan. Bovendien ken ik er al de nodige mensen. Dat maakt de stap makkelijker.”