Na een afwezigheid van twee jaar keerde Sjoerd Overgoor afgelopen zomer terug bij Go Ahead Eagles. Hij is blij om terug te zijn in Deventer, maar smacht net als zijn teamgenoten en de fans naar de eerste zege van het seizoen.

“Go Ahead Eagles komt uit de Eredivisie en dan verwacht je niet dat je de eerste vijf duels in de Jupiler League zonder zege blijft”, zegt Overgoor. “Ik snap dan ook heel goed dat de supporters teleurgesteld zijn in de resultaten, want dat zijn we als spelersgroep ook. We staan op een plek waar we niet horen te staan. Afgelopen vrijdag vond ik ons tegen SC Cambuur in fases beter spelen dan tegen FC Volendam, maar het is nog steeds te wisselvallig. Met een beetje geluk winnen we dat duel als de kansen van Pieter Langedijk en Xandro Schenk erin gaan. Maar dat neemt niet weg dat het van onze kant gewoon beter moet, ook van mijzelf. Geloof me: daar werken we kei- en keihard aan, op alle mogelijke manieren.”

(Foto: Erik Pasman)

De prestaties op het veld stroken vooralsnog niet met het geprofessionaliseerde sportieve klimaat dat Overgoor bij zijn terugkeer in Deventer aantrof. “Ten opzichte van toen ik wegging in 2015 is er veel veranderd bij Go Ahead Eagles”, weet de middenvelder. “Voeding, medische staf, technologische hulpmiddelen, individuele begeleiding… De club is verder geprofessionaliseerd. Het is jammer dat die positieve verbeteringen tijdens onze wedstrijden nog niet altijd terug te zien zijn, ook al zijn we wel écht ergens mee bezig. Supporters zien natuurlijk vooral de resultaten en als die tegenvallen, laten ze duidelijk hun ongenoegen blijken. Maar liever een stadion vol fanatieke supporters die oprecht hun mening uiten, dan honderd man op de tribune die het allemaal wel best vinden. Want als wij het publiek voor ons winnen door goed voetbal te spelen, dan staan ze óók voor ons op de banken om ons op het veld een extra zetje in de rug te geven. Dat laatste is zo belangrijk voor een jonge ploeg als de onze, zeker in deze tijd.”


(Foto: Erik Pasman)