Go Ahead Eagles is vanavond voor de dertiende keer op rij ongeslagen gebleven. Tegen Roda JC werd het 1-1 in De Adelaarshorst. Na een kansenarme eerste helft kwamen de Limburgers in de tweede helft op voorsprong via clubtopscorer Ike Ugbo. In een ware slijtageslag wist het team van Jack de Gier een kwartier voor tijd langszij te komen via een goal van Antoine Rabillard.

De eerste helft viel er voor de 8.688 toeschouwers weinig spektakel te zien in de ijskoude Adelaarshorst. Het aantal doelpogingen viel op de vingers van één hand te tellen en waren vooral van Limburgse makelij. Sterker nog, in de zeventiende minuut leek Roda JC op een 0-1 voorsprong te komen, maar arbiter Gözübüyük annuleerde de treffer van Jordy Croux vanwege hands. Het tweede dreigende moment van Limburgse zijde viel kort voor rust te noteren. Hobie Verhulst reageerde echter attent op het schot van Roshon van Eijma en bokste de bal uit de korte hoek.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Henny Meyerink)

Al snel in de tweede helft viel alsnog de openingstreffer van Roda JC. Clubtopscorer Ike Ugbo schoot de bal in drie instanties achter Verhulst: 0-1 in de 50e minuut. Het bleek voor Go Ahead Eagles het sein om de mouwen op te stropen, wat resulteerde in twee schoten van invaller Zakaria Eddahchouri (beide keren naast) en een goed schot van de eveneens ingevallen Adrian Edqvist, die door de Limburgse doelman Tom Muyters over de lat werd getikt.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Henny Meyerink)

In de slijtageslag die vervolgens ontstond, drong Go Ahead Eagles de opponent uit Kerkrade steeds verder terug, al moest Verhulst nog wel een keer redding brengen op een schot in de korte hoek van Croux. Met spits Antoine Rabillard als invaller in het veld voor verdediger Jeroen Veldmate haalde Go Ahead Eagles alles uit de kast om langszij te komen. Dat lukte in de 76e minuut. Na een uitstekende diepe bal van Maël Corboz op Jaroslav Navrátil wist de Tsjech Rabillard in stelling te brengen. De Fransman, koud drie minuten in het veld, gleed de bal binnen: 1-1. Daar bleef het bij in De Adelaarshorst, waardoor Go Ahead Eagles ook voor de dertiende keer op rij ongeslagen bleef.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Henny Meyerink)

Go Ahead Eagles – Roda JC 1-1 (0-0)
50. Ike Ugbo 0-1
76. Antoine Rabillard 1-1

Scheidsrechter: De heer Gözübúyük
Toeschouwers: 8.688
Gele kaart: Jenthe Mertens, Maël Corboz, Zakaria Eddahchouri (allen Go Ahead Eagles), Jordy Croux, Roshon van Eijma, Niels Verburgh (allen Roda JC)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Sam Beukema, Jeroen Veldmate (73. Antoine Rabillard), Elso Brito; Maël Corboz, Alexander Bannink (54. Zakaria Eddahchouri), Elmo Lieftink; Jaroslav Navrátil, Maecky Ngombo, Martijn Berden (46. Adrian Edqvist).

Roda JC: Tom Muyters; Pepijn Schlösser, Daryl Werker, Niels Verburgh, Roshon van Eijma; Nicky Souren, Robert Klaasen, Romario Rösch (90+1. Yann Aurel Bisseck); Jordy Croux, Ike Ugbo, Roland Alberg (77. Ba-Muaka Simakala).