Solide zege voor Go Ahead Eagles in Helmond

Door een solide 0-2 zege op bezoek bij Helmond Sport heeft Go Ahead Eagles vanavond drie punten aan het competitietotaal toegevoegd. Voor rust waren Antoine Rabillard en Sam Beukema trefzeker. De voorsprong werd vervolgens in de tweede helft zonder noemenswaardige problemen over de streep getrokken door het team van trainer Kees van Wonderen.

Op de Helmondse kunstgrasmat was het de keeper van de gastheren die als eerste handelend moest optreden. Na een mooie steekbal van Zakaria Eddahchouri stond Boyd Lucassen in de 13e minuut ineens voor doelman Stijn van Gassel, maar de mee opgekomen rechtsback schoot op de vuisten van de Brabantse goalie.

In de 17e minuut leek Go Ahead Eagles alsnog op een 0-1 voorsprong te komen. Léék, want de doeltreffende rebound van Sam Hendriks na een door doelman Van Gassel losgelaten afstandsschot van Jay Idzes werd afgekeurd wegens buitenspel. De openingstreffer van Go Ahead Eagles viel alsnog in de 19e minuut. Deze keer was het Antoine Rabillard die aan de rechterkant diep werd gestuurd. De Fransman trok naar binnen en schoot de bal met zijn linkerbeen via de binnenkant van de paal achter Van Gassel: 0-1 in de 19e minuut.

Helmond Sport stelde daar in het eerste half uur van de wedstrijd twee doelpogingen tegenover. Beide keren was het Guus Joppen die met een kopbal probeerde te scoren. Zijn eerste poging ging ruim voorlangs, zijn tweede koppoging ging maar net naast. De derde Helmondse kopbal richting Eagles-doel was in de eerste helft het meest dreigend. Lance Duijvestijn knikte vijf minuten voor rust de bal naar de hoek, waar ook de hand van Jay Gorter was om de gelijkmaker van de Brabanders te voorkomen.

Aan de overzijde was Go Ahead Eagles kort voor het rustsignaal dicht bij een tweede treffer. Het schot van Frank Ross spatte echter op de vuisten van Van Gassel uiteen. Ook de Eagles-uitbraak die in de extra speeltijd volgde, had een beter lot verdiend. Rabillard legde af op Eddahchouri, maar een Helmondse verdediger voorkwam ternauwernood dat de Eagles-middenvelder doel kon treffen. Bleef het dan 0-1 in de eerste helft? Nee! In de ‘dying seconds’ kopte Sam Beukema na een hoekschop van Eddahchouri zijn derde competitietreffer tegen de touwen, waardoor Go Ahead Eagles met een 0-2 voorsprong aan de theepauze begon.

Met dezelfde aanvallende intenties als voor rust begon Go Ahead Eagles aan de tweede helft. Een lage voorzet van Bas Kuipers vond geen rood-geel eindstation, terwijl een voorzet van Frank Ross door Sam Hendriks over het Helmondse doel werd gekopt. Helmond Sport beet van zich af via een schot van Gaétan Bosiers, dat over ging. En was in de 64e minuut zelfs dicht bij de aansluitingstreffer, maar Duijvestijn kopte tegen de lat. Toen ook een kopbal van Jordy Thomassen in de 88e minuut geen doel trof doordat Gorter de bal over de lat tikte, was de buit voor Go Ahead Eagles definitief binnen en kon met drie punten in de tas de terugreis worden aanvaard.